STJERNEREPORTER: Ariel Levy er en kjent journalist i The New Yorker. I bestselgeren "Når reglene ikke gjelder" forteller hun hvordan livet hennes endret seg fra drømmen om lykke til en serie tragiske hendelser. Foto: David Klagsbrun
STJERNEREPORTER: Ariel Levy er en kjent journalist i The New Yorker. I bestselgeren "Når reglene ikke gjelder" forteller hun hvordan livet hennes endret seg fra drømmen om lykke til en serie tragiske hendelser. Foto: David KlagsbrunVis mer

Fødte sin sønn på et hotellrom i Mongolia, 19 uker for tidlig

Selvbiografi om livets nådeløse regelverk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Ariel Levy (43) er en profilert journalist i det tradisjonsrike tidsskriftet The New Yorker. Hun har utgitt boka «Female Journalist Pigs» (2005). I 2013 vakte hun oppsikt med essayet «Thanksgiving in Mongolia», der hun forteller hvordan hun mistet sin 19 uker gamle sønn etter en for tidlig fødsel på et hotellrom i Ulan Bator i Mongolia, der hun var på jobb.

Nå har Levy utvidet denne tragiske hendelsen til en selvbiografi, der den blir det sentrale punktet i jakten på lykken. Boka handler om et menneske som under ungdommen i New York på slutten av 1990-tallet blir forledet til å tro at livet ligger bekymringsløst foran henne.

Alt blir tatt fra deg

«Vi ble oppdratt til å tenke at vi kunne gjøre hva vi ville – vi var frie til å være oss selv!» Hun tror dette er livets regler, og at ikke noe galt kan ramme henne. Slike toner har man selvsagt hørt før, i den ene generasjonen etter den andre. Men ikke uventet byr tilværelsen på snubletråder og desillusjon. Drømmer er til for å knuses.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn