Følelse av skyld

Velfortalt debutroman om å tilgi seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «På denne tiden i morgen, når skyggen fra heisekranen langsomt beveger seg fra gresset og opp langs gjerdet, kommer vi til å stå ved siden av hverandre foran vinduet, og kanskje peker jeg på skyggen fra kranen som kryper over på den andre siden av gjerdet, og sier at jeg skulle ønske at jeg kunne holde igjen skyggen med blikket (...) Og det er da, mens han ser opp mot kranen som rager mot himmelen, og kanskje myser han hvis det er sol, at spørsmålene kommer.» Fortelleren er redd for spørsmålene som vil komme fra tiåringen Benjamin. Hun kjente faren hans, godt. Han tok livet sitt, og bare hun vet hva som skjedde de siste timene han levde. Det er en historie som må fortelles og mens fortelleren venter på Benjamin forteller hun den til oss.

Plagede sinn

Langsomt avdekkes bit etter bit av historien om guttens far, Mirko. Fortelleren kjente ham allerede da hun var barn. Han var kamerat med moren hennes, og ble en viktig skikkelse for den farløse fortelleren. Han så henne. Det gjorde fortelleren godt, men hun ble også nervøs. Som barn gjespet hun konstant for å gjemme seg for blikket hans. Da fortelleren møter ham igjen som voksen er spenningen mellom dem der fremdeles, men den får et annet uttrykk. Mirko trekker henne inn i noe som får tragiske konsekvenser. Da romanen starter har fortelleren brukt et år på å bearbeide angsten som fulgte i kjølvannet av det siste møtet. Den revitaliseres for fullt når Benjamin melder sin ankomst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer