- Følelsene avgjør

Følelsene og kjærlighet får bestemme når kronprins Haakon Magnus avgjør hvem som skal bli hans livsledsager og landets neste dronning.

NRK satser på et eksklusivt kongehusmøte når de i kveld skal slåss mot TV2s hitAwards.

- Jeg leter ikke etter en jente med spesielle dronningkvaliteter, sier kronprinsen til Petter Nome i kveld.

Fornøyd med rollen

- Det er litt vanskelig når pressefolk sitter i buskene for å avsløre mitt privatliv. Men jeg forsøker å ikke la det påvirke meg i for stor grad, sier Norges neste konge, kronprins Haakon Magnus (26), som er fornøyd med sin rolle i kongehuset akkurat nå.

- Det er lettere å være kronprins, for det er jo en del ting en konge ikke kan gjøre, medgir Haakon Magnus i NRK-intervjuet. Når det gjelder valg av framtidig kjæreste og kone er han krystallklar:

- Det må være rom for prøving og feiling for den som skal bli Norges kommende dronning. Jeg leter så visst ikke etter en person som kan gå rett inn i dronningrollen, slår kronprinsen fast i intervjuet, som ble tatt opp under kronprinsens opphold på Berkeley i California i USA.

Følelsene viktigst

- Følelsene mellom oss må avgjøre. Å lete etter kriterier som skal oppfylles, vil være feil. Jeg tror jeg kan formulere det så sterkt at det bare er følelsene som bestemmer. Det vil uansett være det som er viktigst i parforholdet, mener Haakon Magnus.

Han har nå begynt ved Universitetet i Oslo, hvor han etter beste evne prøver å leve en anonym tilværelse - men lykkes neppe i like stor grad som i USA. Ved skoleslutt i vår, da kronprinsen var møtt fram sammen med medstudentene for å motta vitnesbyrdet sitt, ble han ropt opp som «hans kongelige høyhet, kronprinsen av Norge». Da var det mange som fikk skikkelig hakeslepp. For overfor medstudentene hadde han selv bare presentert seg med navn uten tittel under hele studietida, og mange ante derfor ingenting om at de hadde en kronprins som medstudent.

Ordinær student


Og det er en svært ordinær student som blir portrettert i programmet. Haakon Magnus avslører at han foretrekker egenprodusert pastamiddag framfor luksusmiddag på restaurant. Og under internatperioden, med felles do og dusj på gangen, tok han sin del av fellesoppgavene på kjøkkenet.

ÅPENHJERTIG: Kronprins Haakon Magnus vil la følelsene avgjøre når han skal velge sin livsledsager, en framtidig dronning.