Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Følelser på TV

DET ER NEPPE mulig å bli mer feilaktig gjengitt enn det jeg blir i Ronnie Baraldsnes sitt innlegg her i avisa sist fredag. TV 2-journalisten er på grunnlag av min kronikk noen dager tidligere om flodbølge-dekningen kommet fram til at jeg mener følelser ikke hører hjemme i mediene.

Kjære Ronnie Baraldsnes, les kronikken en gang til, litt saktere. Første halvdel av artikkelen argumenterer for at følelser hører hjemme i mediene, også i nyhetsdekningen av en katastrofe som den vi nylig har sett. Din egen argumentasjon ligger til tider så tett opp til min at det nærmest er gjentakelse.

Men ja, jeg skrev også noe mer. Nemlig at misbruk av mennesker til dramaturgiske formål kan forekomme, ikke minst på TV. Sorg, fortvilelse, sinne og frustrasjon er ikke alltid «et kollektivt uttrykk» som Baraldsnes skriver, men har også høyst private sider.

Å diskutere balansegangen om hva som er offentlig og hva som er privat er ikke uinteressant, selv om journalist Baraldnes ifølge seg selv alltid har funnet den riktige balansen. Hans kilder har «gang på gang» funnet trøst i å vise følelser på tv og involvere fellesskapet. Javel, det stemmer sikkert, men det finnes faktisk også eksempler på det motsatte.

HVIS EN TV-REPORTER ikke evner å se også denne siden av saken, at menneskers følelser ikke bare er potensielt programmateriale, da spørs det hvem sitt kontor som er trangest, for å følge Baraldsnes sin kjekke retorikk. Dekningen av flodbølgen i mediene - inkludert i TV 2 - har heldigvis vært langt bedre enn Baraldsnes sitt noe ensidige synspunkt skulle tilsi.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media