Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Følelsesladd helg for Idol-Andrea

Onsdag fikk Andrea G. Brændvik vite at bestemoren var død. Fredag - i et kaos av følelser - sang hun seg til Idol-finalen.

I går leste Idol-finalisten minneord i bestemorens begravelse.

-  Jeg leste et minneord som pappa hadde skrevet. Pappa er i Mexico og kunne ikke komme hjem. Det var veldig sterkt å stå der. Jeg klarte ikke helt å holde tårene tilbake, sier Andrea til Dagbladet.

19-åringen hadde et nært forhold til sin farmor, som bodde i Trondheim og ble 85 år. Begravelsen foregikk også der.

Orket ikke synge

-  Jeg har alltid feriert i Trondheim minst én gang i året. Ofte mer. Så i dag har vært en trist, men også fin dag. Alle i familien unntatt pappa har vært samlet. Pappa er filosofiprofessor ved Blindern, og er på en samling i Mexico med studenter. Han kunne ikke reise derfra. Så han skrev minneordet, og jeg leste det. Det ble personlig og fint, sier Andrea, som ikke sang i kirken:

-  Det hadde jeg ikke klart, sier hun.

Koblet ut

-  Du gjennomførte Idol uten å la deg merke med sorgen. Hvordan klarte du det?

-  Det var så mye annet å tenke på, jeg klarte å koble det ut. Og da vi fikk resultatet - og jeg var klar for finalen - var alt bare glede og kaos. Jeg hadde jo noe å feire. Men jeg hadde også noe å tenke på, og dessuten var jeg sliten. Så etterpå fikk jeg en liten reaksjon. Jeg ble ikke med da de andre dro ut på byen, forteller Andrea.

Nå venter hverdagen

Fra Idol-kaos i Oslo til begravelse i Trondheim - og tilbake til hverdagen i Østfold. I morgen selger jenta fra Son atter bukser i en moteforretning ved Mosseporten Senter.

Det er to og en halv uke til TV-seerne møter henne igjen, i første finalesending. Andrea har plukket ut låta hun skal synge der - «Kiss» med Venke Knutson.

-  Temaet for første finalerunde er «Mitt idol». Er Venke Knutson ditt idol?

-  Nei. Hun er en stor artist i Norge, men ikke min favoritt. Jeg tenkte ikke så nøye over tematikken da jeg valgte låt, erkjenner Andrea, som også har valgt låter til eventuelle påfølgende finalerunder.

Den andre seierskvinnen fra sist fredag, Eva Weel Skram, skal framføre «Love Fool» med Cardigans i første finale. Også Eva innrømmer at hun ikke valgte helt korrekt ut fra temaet «Mitt idol».

SIRKUS OG SORG: Det var kaos både i og utenfor hodet til Andrea G. Brændvik da hun gikk til Idol-finalen fredag. Utenpå var hun bare glad. Inni seg var hun både glad og trist. Om to og en halv uke møter TV-seerne henne igjen i den første finalesendingen.