- Føler Bylarm-presset

Snakkisbandet Honningbarna føler for første gang at de har noe å tape.

BYLARM-SNAKKISER: Urørt-vinnerne Honningbarna har fått føle på presset etter å ha fått masse skryt i forkant av Bylarm. Foto: André Løyning
BYLARM-SNAKKISER: Urørt-vinnerne Honningbarna har fått føle på presset etter å ha fått masse skryt i forkant av Bylarm. Foto: André LøyningVis mer

Urørt-vinnerne Honningbarna fra Kristiansand har som har fungert som minste felles musikalske multiplum når musikksynsere og bransjeeksperter har skullet oppsummere hvem de har hatt mest troa på foran årets Bylarm i Oslo.

Det har gjort at Honningbarna har fått føle på det presset det er å være Bylarm-snakkis.

- Da vi vant Urørt-finalen, var det mest en lek. Men etter å ha fått såpass mye oppmerksomhet som vi har fått i det siste, har vi virkelig fått kjenne på forventningspresset. For første gang føler vi at vi har noe å tape, sier trommeslager Anders Eikås til Dagbladet foran kveldens Bylarm-konsert.

- God følelse Men presset er ikke bare negativt, ifølge det purunge bandet. Det har fått dem til å føle at de er et band folk mener har noe å fare med.

- Vi mener at vi er med i gamet nå. Det har vi ikke gjort før, og er en god følelse, sier Eikås.

Honningbarna skal spille hele fire konserter under årets Bylarm, noe som er få band forunt. I kveld må de kjempe om det kresne Bylarm-publikumets tid ettersom de spiller samtidig som vestlandsfenomenet Kvelertak.

Kvelertak-spøk Det så imidlertid ikke ut til å bekymre de sindige sørlendingene nevneverdig, når de i forkant av konserten planla hvilke vitser de skulle dra fra scenen.

- Jeg skal si at noen i publikum må være greie å dra bort for å se Kvelertak, slik at de har noen å spille for, sier vokalist og cellist Edvald Valberg, før han tenker seg litt om:

- Eller, det er jo faktisk litt synd på Kvelertak som må spille samtidig som oss.