- Føler ikke noe press

Nathalie Nordnes er bare 18 år, men har en tidløs musikalsk modenhet. Dagbladets musikkredaksjon var ikke i tvil da vi pekte ut neste års musikktalent.

- Grådig kjekt. Jeg ble ganske smigret, smiler Nathalie Nordnes. Unge Nordnes - som er beskrevet som «en sjelden fugl», «fryktløs og herlig», «popprinsessen» og «Bergens nye popmirakel» - er rolig tross bransjens massive forventninger.

- Jeg føler at forventningspresset er litt fjernt. Jeg føler ikke presset slik som mange tror. Jeg er i en fase der jeg har mye annet å tenke på. Hvis jeg henger meg for mye opp i alt maset, får jeg ikke konsentrert meg om det viktige, å skrive fine sanger, forklarer hun.

Brasiliansk

Nathalie begynte å skrive egne låter som 14-åring. Hun er en klassisk skolert pianist. Når debutalbumet kommer 10. mars, har hun talentkonge Per Eirik Johansen og produsentene Hans Petter Gundersen og Kato Aadland i ryggen. Hun slipper singelen «Only Because» i januar, og i disse dager finpusses de siste sangene på debutalbumet.

- Vi har tatt med et par nye låter som er mer inspirert av brasiliansk musikk, særlig av Gal Costa. Brasiliansk musikk er veldig fin. De er smørsangere med integritet. Det er forseggjort, smart og intelligent, sier hun. Nathalie Nordnes har forberedt seg godt, opp av bagen kommer åtte - ti andre cd-er som har inspirert henne musikalsk.

I endring

- Laura Nyro er helt vanvittig. Hun er så vakker. Sangene, cd-coverne, personen hun var. Hun skrev sangen «Wedding Bell Blues» i ung alder, og den satte standard for hele karrieren. Nå er favorittplata «Smile», men jeg hører også mye på Rickie Lee Jones og The Real Ones, forklarer Nathalie alvorlig, mens hun danderer de medbrakte cd-ene på bordet. Hun forteller at hun er glad for at plateinnspillingen har tatt mye lengre tid enn hun trodde på forhånd. Og at hun har lært mye av prosessen.

- Jeg håper at jeg stadig oppdager nye ting og får ny inspirasjon. Denne plata plasserer hvor landet ligger akkurat nå, men jeg vet ikke hvor jeg står musikalsk om noen år, sier hun.

Sladderpresse

Hun har foreløpig ikke bestemt hva albumet skal hete. Nathalie leter nå etter en passende tittel - i engelsk sladderpresse:

- Overskriftene er morsomme. «Rumour's insider»! og «Latest hottest gossip»! Det er vanskelig å finne en tittel på plata, men jeg tror jeg skal velge noe utradisjonelt og litt morsomt, sier Nordnes.

Denne høsten har talentet gjort flere konserter i hjembyen Bergen.

- Før satte jeg mest pris på å spille rolige låter, men etter hvert er det blitt viktigere å lage god stemning og gjøre litt morsomme ting live. Vi har fått veldig bra respons så langt. Musikerne er utrolig flinke, ofte får de mer respons enn meg, påstår Nathalie Nordnes beskjedent.

INGEN ALDERSGRENSE: - Jeg håper at folk synes det er fin musikk, ikke «fin til å være så ung», sier Dagbladets musikktalent 2003, Nathalie Nordnes (18).