DEBATT

Føler meg nesten dum

Er ikke corona-viruset smittsomt etter klokka 16, spør Guro Fostervold Tvedten. Hun etterlyser tydeligere retningslinjer fra regjeringa.

FORVIRRET: Guro Fostervold etterlyser klare retningslinjer fra høyeste hold.
Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
FORVIRRET: Guro Fostervold etterlyser klare retningslinjer fra høyeste hold. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Er det forskjell på å følge regler og å gjøre det rette?

Jeg er forvirret. Veldig forvirret. Og nesten alle jeg snakker med går også med en guffen følelse av forvirring. På dagtid føles det som Norge er i en krigssone der ALT er forandret.

Barna mine tar fram skole-Ipaden, ledet av en hjemmelærer som trolig aldri ville fått fullføre lærerutdannelsen, en lettantennelig hissigpropp av en mamma. Vi ler og vi krangler så busta fyker og vi kjemper og fighter for å levere det vi skal. Koser oss også. Masse. Med bakverk som triller ut av stekeovnen. Mens gutta lengselsfullt kikker ut av vinduet og drømmer om venner og five-a-side og håndball, og mannen jobber på spreng på hjemmekontoret for å sørge for at arbeidsplassen er levedyktig også når dette er over.

Jeg kikker også ut, bekymret, men også stolt fordi vi klarer å holde oss isolert, klarer å holde oss borte fra andre mennesker. Det eneste effektive våpenet i denne krigen. Og at vi deler en felles skjebne, en felles trøst for oss alle.

Men etter skoletid skjer det noe. Etter klokka 16 får jeg ikke dugnadsregnestykket til å gå opp lenger. Etter en tøff dag på hjemmekontor og i hjemmeskole virker det som at mange både barn og voksne gir seg selv en premie. Og det er da jeg blir forvirret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer