- Føler meg utnyttet

TV2 sender sære og dårlige sangere videre for å oppnå høyere seertall. I kveldens program blir Bjørn «Tivoli Boy» Sponberg først tatt inn i varmen, for deretter å bli sendt på hodet ut av «Idol».

- Jeg likte ikke måten TV2 behandlet meg på, sier Sponberg. Mannen som bærer artistnavnet «Tivoli Boy» møtte på pre-casting i Trondheim i slutten av november. Pre-casting er deltakernes aller første møte med «Idol». Her treffer de bare juryformann Jan Fredrik Karlsen og seriens produsent.

- Trengte en tulling

- Jan Fredrik Karlsen kastet ett blikk på meg. Så fikk jeg beskjed om at jeg var videre til audition. Karlsen sa at han ikke behøvde å høre en tone, hevder artisten.

- Hvorfor gjorde han det?

- Sikkert fordi jeg møtte i bar overkropp og så ut som en tulling. Noe som er en del av imaget mitt. TV2 trengte sikkert en tulling i programmet.

- Føler meg utnyttet

«Tivoli Boy» medgir at han er sær, men mener han har en god stemme. På audition sang han noe sjølkomponert på latin. Dommerne, med nevnte Karlsen i spissen, sendte ham rett ut.

- For meg var dette ikke verdens undergang, sjøl om jeg ønsket å gå videre i «Idol». Men jeg føler meg utnyttet. TV2 fulgte etter meg på venterommet. De fikk meg til å si teite ting inn i kameraet. Ting jeg ikke mente, hevder Bjørn «Tivoli Boy» Sponberg.

- Som hva da?

- At jeg var best. At jeg skulle vinne «Idol». Sånne ting.

«Tonesatt dagbok»

Bjarne Laastad i TV2 bekrefter at Sponberg blir sentral i kveldens program.

- Hvorfor han ikke trengte å synge før han ble sendt videre, vet jeg ikke. Han var kanskje original nok i seg selv, sier Laastad.

Andre har fått mye hardere medfart enn Sponberg i årets «Idol». I sendinga fra Stavanger forrige uke ble Kent Arve Wiig fra Sandnes fulgt tett i forkant av audition. Seerne fikk ta del i hans nervøsitet og forhåpninger. Da han kom inn til dommerne, ble han avbrutt etter få strofer.

Målløs fikk Wiig høre sangen sin beskrevet som «en tonesatt dagbok».

- Hvorfor sender du folk som du vet vil bli utskjelt, videre til audition, juryformann Karlsen?

- Det eneste jeg vil si, er at vi holder fokus på de beste, men tar med et tverrsnitt av alle søkerne. Har du flere spørsmål, så ring Fremantle (britisk TV-selskap som eier «Idol»). De har laget reglene.

- Får du ikke vondt av dem dere slakter?

- Ingen kommentar.

«OVERKJØRT AV TV2»: - Folka bak «Idol» kjørte karusell med meg, hevder Bjørn «Tivoli Boy» Sponberg. I kveldens program kan du se ham i aksjon under audition i Trondheim.