GJENTAR SUKSESSEN: Röyksopp og Robyn vant Spellemannpris for «The Girl and the Robot». Nå lager de musikk igjen.
GJENTAR SUKSESSEN: Röyksopp og Robyn vant Spellemannpris for «The Girl and the Robot». Nå lager de musikk igjen.Vis mer

- Føler oss som et band

Röyksopp og Robyn gir ut album sammen.

Röyksopp og Robyn annonserte før jul at de både samarbeider om ny musikk og kommer til å legge ut på en verdensomspennende turné sammen i løpet av 2014.

I dag røpet de at den nye musikken de har laget slippes som et minialbum, kalt «Do It Again», den 23. mai.

- Dette fem spors minialbumet er manifesteringen av synergien mellom Robyn og oss selv. Vårt mål har vært et variert men helhetlig og solid musikalsk prosjekt, hvor kunst og musikk regjerer side om side, skriver Röyksopp i en pressemelding.

Trioen har også samarbeidet ved tidligere anledninger, henholdsvis på Robyn-låta «None of Dem» og Röyksopp-låta «The Girl and the Robot».

- Dette høres ikke ut som Röyksopp featuring Robyn eller Robyn produsert av Röyksopp, det er noe helt eget. Ordet «samarbeid» har aldri vært mer velegnet i musikksammenheng, skriver Röyksopp.

Robyn føler at hun på albumet er med i et band sammen med Röyksopp.

- Svein, Torbjørn og jeg startet å jobbe med ny musikk i starten av 2013. Jeg har reist mye frem og tilbake til Bergen for å spille inn og skrive med dem, helt til nå nylig. Å samarbeide med Svein og Torbjørn er noe jeg setter stor pris på. Da vi begynte å jobbe igjen merket vi ganske fort at vi følte oss som et band - at det ikke ville bli låter til den ene eller andres album. Så du kan egentlig si vi slipper denne musikken som et band, skriver Robyn.

Samtidig har de også lagt ut en smakebit på albumets første låt «Monument».