Føler seg fri på scenen

Hun lengter stadig etter å flykte ut av seg selv fordi det er slitsomt å være Kjersti Holmen. I november er den kjente skuespilleren tilbake på tv-skjermen med programmet «Hege og Kjersti».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- På scenen føler jeg meg fri. I de øyeblikkene har jeg mest ro og balanse inni meg. Sånn har det alltid vært for meg. Da jeg sto på scenen første gang tenkte jeg: her skal jeg være! Jeg følte meg på en merkelig måte hjemme der, smiler Kjersti Holmen (46) og stirrer på oss med sine blågrønne øyne.

Vi sitter i hagen til den kjente skuespilleren på Vettakollen i Oslo omgitt av ripsbusker med solmodne røde bær og et stort tre som vaier i vinden. Det var under det treet det hele startet.

- Jeg lekte, kledde meg ut og dramatiserte det jeg hadde lest i ei bok eller sett på tv, som «Forsythesagaen» eller «Sound of Music», forteller Kjersti og tar en slurk av den røde saften som smaker av den hjemmelagde sorten.

Drømmen

Bare sju år gammel visste Kjersti at det var skuespiller hun skulle bli.

- Jeg har alltid følt det inni meg. Jeg har en lengsel etter å krype ut av meg selv og gå inn i noen andre, etter å få slippe vekk fra Kjersti. En slags flukt eller drøm kan man si, sier hun.

Og drømmen ble til virkelighet da hun kom om inn på Teaterhøgskolen på andre forsøk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer