Føler seg «fucked over» av Palin

Nok et softrock-angrep på republikanerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Siden 1990 har Fleetwood Mac-låta «Don\'t Stop» ved en rekke anledninger dundret ut av høyttalerne når Bill Clinton går på talerstolen - sist demonstrert da han gjestet demokratenes landsmøte.

Et veldig effektivt grep som republikanerne åpenbart er misunnelige på, og de siste månedene har PR-folka bak McCain/Palin forsøkt å finne sin egen talervennlige softrock.

Problemet er at musikere i 99 prosent av tilfellene heller vil finne seg en ordentlig jobb enn å stemme republikansk.

- Jeg synes det er fullstendig urettferdig å bli brukt på denne måten. Jeg føler meg fucked over, sier Nancy Wilson, gitarist i bandet Heart, til Entertainment Weekly.

Går rettens vei

Årsaken til Wilsons raseri er at Hearts sang «Barracuda» nylig er blitt brukt - to ganger, til og med -  for å introdusere Sarah Palin på talerstolen.

Bruken er ikke tatt helt ut av det blå. «Barracuda» var nemlig Palins kjælenavn på 70-tallet.

Nancy Wilson og søsteren Ann ble rasende første gang de så at Palin brukte låta. Andre gangen tok de rettslige skritt.

INGEN MUSIKERCRED: Hvorfor er det ingen musikere som vil la republikanerne bruke låtene deres? Denne gangen er det Sarah Palin det går ut over. Foto: SCANPIX/AFP
INGEN MUSIKERCRED: Hvorfor er det ingen musikere som vil la republikanerne bruke låtene deres? Denne gangen er det Sarah Palin det går ut over. Foto: SCANPIX/AFP Vis mer

I et brev til Entertainment Weekly forklarer de hvorfor:

- «Barracuda» ble skrevet mot slutten av 70-tallet, som et angrep på den sjelløse og forretningsdrevne musikkindustrien - som særlig var tøff for kvinner. Det er en viss ironi i republikanernes valg av låt, skriver Nancy Wilson, som for øvrig er gift med regissøren Cameron Crowe.

Saksøkte McCain

Republikanske rådgivere hevder overfor Reuters at de har hentet inn de nødvendige tillatelse for å bruke låta - men sant å si sliter de med troverdigheten på dette området.

Det er nemlig ikke mer enn én måned siden Jackson Browne - en høylytt støttespiller av Barack Obama - saksøkte republikanerne for urettmessig bruk av hans «Running On Empty».

Som om ikke det var nok har også John Mellencamp og Boston bedt om at ikke republikanerne bruker musikken deres mer.

Det er imidlertid ikke alle musikere som er like gretne med å bli satt i sammenheng med McCain/Palin. Gitarist Roger Fisher, som var med å skrive «Barracuda» for Heart, sa først at han var kjempefornøyd med plasseringen av sangen.

Seinere modererte han seg ifølge BBC, og understreket at også han er en ivrig tilhenger av Obama. Faktisk ville han donere royaltypengene han får fra Palin til å støtte Obama-kampanjen:

Føler seg «fucked over» av Palin

- Med mitt bidrag vil republikanerne nå indirekte støtte Obama.

NEI TAKK: Nancy Wilson i Heart vil ikke forbindes med Palin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer