Føler seg lurt

Linn Iren Granvang var bare 11 år da hun i fjor ble med John Robert Powers Nordic (JRPN) og daglig leder Tore Aasheim til modellkonkurransen IMTA i New York. Nå har hun og moren brutt all kontakt - de mener Aasheim har lurt dem.

Dagbladet skrev i går om modellskolen John Robert Powers Nordic og daglig leder Tore Aasheim. Der kom det fram at mindreårige modeller måtte betale inntil 50 000 kroner av egen lomme for å delta på modellkonkurransen IMTA i New York.

-Vi føler oss ført bak lyset. Alt skjedde så fort og jeg rakk ikke tenke meg om, Tore Aasheim forespeilet Linn Iren en stor karriere som modell. Han sa at de vel 35 000 kroner som Linns USA-tur kostet var en god investering, forteller mamma Kjersti Granvang.

Hun brukte familiens sparepenger til å finansiere turen.

-Det ble lovet veldig mye, men mesteparten ble det aldri noe av. Blant annet skulle modellene spise middag med Donald Trump.

Linn Iren gjorde det skarpt i verdens største kombinerte modell- og talentkonkurranse og fikk en 2. plass i catwalk i sin klasse. Tilsammen vant de 16 norske deltakerne 18 priser.

- Plasseringene betyr ingenting. Konkurransen og USA-turen har ikke resultert i et eneste oppdrag, sier Kjersti Granvang. Hun har brutt all kontakt med JRPN.

-Jeg har skjønt på datteren min at alt ikke var som det skulle være i USA, hun har vært veldig stille om turen etterpå. Nå prøver vi bare å glemme alt sammen, sukker Granvang. Dagbladet var i går i kontakt med Tore Aasheim i JRPN, men han ønsker ikke å uttale seg om enkeltelever.

DYRT: Modellkonkurransen i New York ga Linn Iren Granvang (12) ingen oppdrag, men kostet mamma Kjersti Granvang 35 000 kroner.