Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Føler seg uthengt av Aslam Ahsan

Kjersti Alver varsler søksmål.

Kjersti Alver (57) anklager Aslam Ahsan (65) for å utlevere henne og familien i selvbiografien «Regnbønnen» og varsler nå søksmål et søksmål mot forlaget som ga ut boka.

Ap-politikeren og lederen for Ressurssenteret for pakistanske barn, Aslam Ahsan, bodde hos familien hennes i mange år etter at han kom til Norge fra Pakistan i 1971.

Lei seg og skuffet
- Jeg er skuffet og lei meg. Aslam utleverer meg og min families privatliv på en svært ufordelaktig og løgnaktig måte, sier Alver til Romerikes Blad.

- Aslam mente det var umoralsk at moren min var skilt og at jeg var samboer uten å være gift. Han sier rett ut i boka at «hadde jeg kunnet velge, så hadde jeg neppe håndhilst på disse menneskene - med sine åpenbart umoralske gjerninger.» Man kan jo spørre seg om hvilken respekt han egentlig hadde for oss, sier Kjersti Alver.

I boka er hun anonymisert som «Astri». Men hun understreker at svært mange mennesker fra før vet at Ahsan bodde hos hennes familie i mange år.

Ahsan hevder Alver fikk råmanuset til gjennomlesing for et par år siden og har godkjent det, men dette avviser Alver.

- Blank løgn, sier Alver.

- Ikke disse tankene lenger

MØTER SKUFFELSE: Aslam Ahsan anklages for å utlevere Kjersti Alver og familien i selvbiografien «Regnbønnen». Foto: HENRIK BJØRNSSON
MØTER SKUFFELSE: Aslam Ahsan anklages for å utlevere Kjersti Alver og familien i selvbiografien «Regnbønnen». Foto: HENRIK BJØRNSSON Vis mer

Overfor NTB understreker Ahsan at refleksjonene er de han hadde den gangen og ikke nødvendigvis står for nå, og at dette også står i boka.

- Jeg fordømte det meste og kom i konflikt med alt som var annerledes enn der jeg kom fra, sier han. Han ville gjøre et poeng av dette i boka, for å vise hvilke tanker innvandrere fra Asia og Afrika kan ha, og at disse tenkemåtene kan ta lang tid å endre.

Ahsan vil også få fram at familien og stedet er anonymisert i boka, og at det er Alver selv som nå har valgt å stå fram.

Et eventuelt søksmål ønsker han ikke å kommentere ytterligere.

Forlaget Andresen & Butenschøn er varslet om søksmålet. Forlagssjef Hanne Berg opplyser i en knapp kommentar at noe av teksten er justert og noen avsnitt er tatt ut i det nye opplaget som går i trykken denne uka. Førsteopplaget på 1.000 bøker er utsolgt.  

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media