Føler seg uthengt som dopdronning

TV 2 kjørte ut nyheten om at Rebekka Østby fra Big Brother var tatt med 0,1 gram amfetamin. Selv synes hun det er kvalmt at TV 2 sendte innslaget, og føler seg uthengt som «dopdronning.»

- Nå er jeg rimelig fortvila. Det sårer meg enormt, sier Rebekka fra Big Brother til Dagbladet.no. Hun sier hun var på feil sted til feil tid da hun ble tatt med 0,1 gram amfetamin, og at stoffet ikke tilhørte henne.

At stoffet skal ha vært sydd inn i et klesplagg betegner hun som bare tull.

- Jeg har aldri vært avhengig av narkotika. De som kjenner meg vet det, sier Rebekka. Hun føler seg uthengt som «narkodronningen av Big Brother».

Hun synes det var hard kost at TV 2 valgte å kjøre innslaget om at hun var bøtelagt for besittelse av narkotika.

- Jeg satt ved Ekebergrestauranten og spiste kylling og loff sammen med en venninne. Jeg ble tatt ved en feiltagelse, sier Rebekka.

I kveld er hun glad hun har familie og venner til å støtte seg til. Hun frykter at karriere-planene kan bli ødelagt av innslaget.

- Man prøver å bygge opp for en framtidig jobb, og så blir grunnmuren ødelagt av dette her, sier Rebekka, som har vært inne i Big Brother-huset i to perioder. Hun forteller at hun foreløpig ikke har noen konkrete jobbtilbud, men at hun har vært i samtaler med flere og venter tilbud. Nå håper hun at de ikke trekker seg etter TV 2-innslaget.

Ifølge politiet ble Rebekka Østby tatt da en politipatrulje gjennomførte en ransaking av flere personer på Ekeberg mandag kveld. Det ble funnet 0,1 gram amfetamin på henne og hun ble sluppet ut igjen etter at hun var avhørt og bøtelagt. Politiet opplyser at hun bekreftet de faktiske forhold.

FØR KJENISSTATUSEN:  Rebekka Østby tar farvel før hun skal inn Big Brother huset. Foto: SCANPIX
FØR KJENISSTATUSEN: Rebekka Østby tar farvel før hun skal inn Big Brother huset. Foto: SCANPIX Vis mer

TV 2: - Måtte offentliggjøre navnet

TV 2s nyhetssjef i Bergen, Knut Andreas Skogstad, sier til Dagbladet.no at de hadde vurdert dette innslaget nøye.

- Det ville vært ganske håpløst å la være å identifisere i denne saken. Da ville de andre som har vært inne i Big Brother-huset ha fått kastet en mistanke over seg, sier Skogstad. Han legger til at deltakerne i Big Brother er profilerte folk som selv har søkt oppmerksomhet.

- Men 0,1 gram amfetamin er vel knapt nok en brukerdose?

Hvor mange brukerdoser det er vet jeg ikke, men hvor mye det er spiller ingen rolle her. Hun er tatt og bøtelagt for det. Det er de faktiske forhold, sier Skogstad.

FØR KJENISSTATUSEN: Rebekka Østby tar farvel før hun skal inn Big Brother huset. Foto: SCANPIX