Føleriets finale da Bon Iver holdt messe for menigheten

Intense sluttminutter også på Øya.

Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix
Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: For alle som har lurt på hvilke stereotyper som fyller opp publikumsmassen på Øyafestivalen, bød programmeringen av Bon Iver på Sjøsiden parallelt med Karpe Diem på hovedscenen på en unik mulighet for festivalantropologiske studier.

Det så ut til at publikum delte seg omtrent 50/50, hvilket for så vidt gjorde det ganske trangt på Bon Iver, men som også betyr at Øya-publikummet muligens er mindre «indie» enn antatt.  

Intens finale Uansett ble Bon Iver en emosjonelt intens finaleomgang på Øya.

Musikken til Justin Vernon, en slags indiesoul på mange måter, er i hovedsak konstruert rundt kontrastene mellom bevrende, introvert føleri og kaskader av høylytt sjele- og gitarvrenging.

Både «hitlåtene» fra fjorårets «Bon Iver»-album, «Perth» og «Calgary» i særdeleshet, og de allerede forgylte høydepunktene fra debuten «For Emma, Forever Ago» ble møtt med stor hengivenhet, og levert med tilsvarende.  

Skjønt tablå I de roligste partiene smeltet Bon Iver, Øya-publikummet, Barcode-bygningene og solnedgangen sammen til et vidunderlig Oslo-tablå. For et sted, for en by, for noen folk! Selv de utskjelte betongtårnene for Bjørvika-tunellens ventilasjonssystem i horisonten til høyre for scenen ble en del av denne urbanfolkelige skjønnmalingen.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer