Cardi B:

- Føles godt å være fri

Rapperen Cardi B og eksmanagerens millionkrangel har pågått i over to år. Nå har de endelig kommet til en enighet.

- FRI: Etter en langvarig rettssak har Cardi B og eksmanageren Shaft kommet til en enighet. Foto: Splash News/NTB.
- FRI: Etter en langvarig rettssak har Cardi B og eksmanageren Shaft kommet til en enighet. Foto: Splash News/NTB. Vis mer
Publisert

I april 2018 ble rapperen Cardi B (28) saksøkt for ti millioner dollar, drøyt 86 millioner norske kroner, av sin tidligere manager Klenord «Shaft» Raphael. Etter en langvarig rettssak har partene nå kommet til enighet, melder TMZ.

- Deilig å være fri, skrev Cardi B på Twitter.

«Shaft» er en av låtskriverne bak Cardi Bs megahit «Bodak Yellow». Årsaken til søksmålet er at eksmanageren mente at han ble droppet da den rapperens karriere tok av, men at det var «Shaft» som gjorde Cardi B kjent. Til Variety forklarte eksmanagerens pressekontakt søksmålet.

- Helt siden Cardi B ble oppdaget i 2015 har «Shaft» spilt en viktig rolle i utviklingen av hennes musikkarriere og offentlige image. Han er stolt av deres vellykkede samarbeid, med tanke på hun har gått fra influencer på Instagram til en superstjerne, men «Shaft» er også skuffet over hennes måte å fryse ham ut av karrieren, noe som blir forklart i søksmålet, står det i uttalelsen.

Det er foreløpig ikke kjent hva partene har blitt enige om, men det kan virke som på den 28 år gamle rapperen at hun mener hun kom seirende ut av milliontvisten.

Kontret med eget søksmål

Etter eksmanagerens søksmål kontret Cardi B ved å saksøke «Shaft» for 15 millioner dollar. Hun mente at kontrakten hun signerte med ham var urettferdig og grådig da han blant annet krevde 50 prosent av platekontrakten hennes med Sony.

Ifølge den 28 år gamle artisten forsøkte eksmanageren i tillegg å kontrollere hvem hun var sammen med.

Partene måtte stå for egne saksomkostninger, og de har også signert en kontrakt på at de ikke kan gjenoppta saken.

GIKK IKKE SOM DET SKULLE: Rapperen Cardi B hylles av fansen etter sin nyeste Instagram-video. Video: Instagram/@iamcardib / Rød Løper Vis mer

Måtte unnskylde

Cardi B har den siste tiden vært i hardt vær på grunn av brudd på smitteverntiltak i den amerikanske delstaten Georgia.

Før Thanksgiving gikk guvernøren i Georgia, Brian Kemp, ut og ba familier om å være forsiktige under høytida.

- Hvis det er mulig, vurder muligheter som å møtes virtuelt eller begrens høytidsfeiringa til bare et par mennesker innenfor samme husholdning, lød oppfordringen hans på Facebook.

Et par dager seinere hadde imidlertid den amerikanske rapperen storstilt familiemiddag, som hun selv kunngjorde på Twitter. Da fortalte hun at hun hadde besøk av 25 voksne og tolv barn.

På det tidspunktet var Georgia hardt rammet av viruset, og flere av Cardi Bs fans reagerte kraftig på oppførselen hennes.

Kritikkstormen fikk 28-åringen til å komme med en forklaring på Twitter.

«Beklager, min feil. Det var ikke meningen å få noen til å føle seg dårlig. Jeg hadde bare min familie hjemme hos meg for første gang, og det føltes så bra og oppmuntrende for meg. Jeg brukte så mye penger på å få alle testet, men det var verdt det. Jeg var ikke ute etter å fornærme noen», skrev hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer