Anmeldelse Film Manchester by the Sea

Føles ikke som en film, men som et liv

Men sorgen er lammende i «Manchester by the Sea» . 

NYDELIG SPILL: Kyle Chandler og Casey Affleck i «Manchester by the Sea».
NYDELIG SPILL: Kyle Chandler og Casey Affleck i «Manchester by the Sea». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: En tanke å bli slått av mens du ser «Manchester by the Sea», er hvor sjelden det er å få til det den gjør: Å skildre store og tunge følelser, i dette tilfellet en lammende sorg, helt uten sentimentalitet. Det er en nennsom og følsom fortelling under en røff overflate, men som også kan virke litt, nettopp, lammet av katastrofen som avsløres et stykke uti.

Lee Chandler (Casey Affleck) er eneboer og vaktmester i Boston, og utfører oppgavene sine med grim innelukkethet i timene før han kan begynne å drikke seg full og skule på de andre gjestene på stampuben. Iblant er han såmenn også mer aggressiv enn som så. Denne numne sirkelgangen blir avbrutt når det kommer beskjed fra Lees barndomsby, Manchester by the Sea. Storebroren Joe (Kyle Chandler) er død, og testamentet hans inneholder en klausul som kommer til å tvinge Lee til nærkontakt med alt han har forsøkt å komme seg vekk fra.

Gjennom herket

De første tilbakeblikkene viser at Lees liv for ikke så lenge siden var helt annerledes. De neste viser det gigantiske traumet, som han selv kom til å bringe over seg selv, som nåtidsversjonen av ham bærer på. Både de gode og de onde dagene har foregått i et barskt fiskermiljø, der knuffing, erting og slørløse konfrontasjoner er den foretrukne måten å gi uttrykk for følelser på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer