Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Føles ikke spesielt godt

Artist Odd Nordstoga har takket nei til «Hver gang vi møtes» en rekke ganger. Nå har han sagt ja - men det er ikke bare behagelig.

GODT SELSKAP: Det var blant annet en sterk cast som gjorde at Odd Nordstoga til slutt takket ja til å være med i «Hver gang vi møtes». Foto: Christian Roth Christiansen / Dagbladet
GODT SELSKAP: Det var blant annet en sterk cast som gjorde at Odd Nordstoga til slutt takket ja til å være med i «Hver gang vi møtes». Foto: Christian Roth Christiansen / Dagbladet Vis mer

Det populære musikkprogrammet «Hver gang vi møtes» var tilbake på skjermen i går. Førstemann ut som fikk sine sanger tolket, var Odd Nordstoga.

- Jeg har hatt det helt supert. Det er gøy å være med på en så stor produksjon, sier Nordstoga til Dagbladet med et stort smil om munnen.

Men den folkekjære artisten har ikke alltid vært like positiv til TV 2-programmet. Nordstoga har en rekke ganger takket nei til tilbudet om å være med. Han kaller fokuset på følelser en farsott.

- Det er noe klamt med å dele personlige ting rundt et bord, i et rom med dempet belysning. Det er følelseshysteri i samfunnet vårt. I politikken debatterer vi debattklima, og i idretten kan det virke som det viktigste er følelsene etter en prestasjon. Jeg synes det kan bli litt overfladisk, sier Nordstoga.

ÅRETS ARTISTER: f.v. Odd Nordstoga, Linnea Dale, Frida Ånnevik, Aslag Haugen, Morgan Sulele, Tuva Syvertsen, Chris Holsten. Foto: TV 2
ÅRETS ARTISTER: f.v. Odd Nordstoga, Linnea Dale, Frida Ånnevik, Aslag Haugen, Morgan Sulele, Tuva Syvertsen, Chris Holsten. Foto: TV 2 Vis mer

Notorisk privat

Den ellers så joviale Telemarks-artisten reflekterer videre over at det ikke er kun han som er i søkelyset når han letter på sløret om sitt privatliv.

- Når man snakker om seg selv, så snakker man om andre som er nære deg også. Kone og barn blir også med lasset, og det er vanskelig å balansere.

- Men er det annerledes å lage en sang om kona di som skal høres av alle?

- Når man lager en kjærlighetssang bruker man andre modeller. Sangen handler forhåpentligvis om den personen som hører på, men det betyr ikke at den gjør det. Det er mer skjult, sier han.

Visetung sesong

Opplevelsen av «Hver gang vi møtes» var derimot helt annerledes enn det Nordstoga forventet.

ROS: Odd Nordstoga roser Frida Ånneviks tolkning av hans egen låt, og innrømmer for Hellbillies frontmann Aslag Haugen at han er livredd for å begynne å grine. Video: TV 2 Vis mer

- Det var ikke så klamt som jeg trodde. Da jeg først takket ja, omfavnet jeg det helt. Det er helt ålreit å snakke om seg selv, men det føles ikke spesielt godt om jeg skal være helt ærlig. Jeg synes det var gøyere å høre på de andres historier, ler han.

De andre artistene som er med i årets sesong er Aslag Haugen (58) fra Hellbillies, Visesanger Frida Ånnevik (34), Morgan Sulele (25), Tuva Syvertsen (35) fra Valkyrien Allstars, Linnea Dale (28) og Chris Holsten (26).

TOLKER ODD: Chris Holsten tok med sin egen farfar på 90 da han tolket «Ein farfar i livet» på Odds dag i den niende sesongen av «Hver gang vi møtes». Video: TV2 Vis mer

- Jeg må innrømme at noe av grunnen til at jeg takket ja var fordi Frida, Tuva og Aslag skulle være med. Jeg ble rett og slett kjempeglad. Det var trygt at det var så mange artister som står meg nært musikalsk, og de representerer en soliditet og tyngde, sier han.

Hyllet

For Frida Ånnevik har Odd Nordstogas musikk vært med henne helt siden starten av karrieren.

- Jeg har hørt på musikken hans siden jeg var 16, så jeg synes det var spesielt stas at han tolket mine låter. Det har vært veldig fint å bli bedre kjent med Odd. Jeg føler jeg skjønner mer av hvem han er, sier hun til Dagbladet.

STAS: Odd Nordstogas musikk har vært en stor inspirasjonskilde for viseartist Frida Ånnevik. Foto: TV2.
STAS: Odd Nordstogas musikk har vært en stor inspirasjonskilde for viseartist Frida Ånnevik. Foto: TV2. Vis mer

Men Nordstoga selv vil ikke tenke at musikken hans har hatt noen spesiell betydning for andre artister.

- Det er bevisst at jeg ikke tenker på det. Jeg synes det blir feil fokus, og det er en arrogant tanke. Jeg er ikke komfortabel med å tre inn i en mentorrolle. Men jeg blir veldig ydmyk av høre at jeg har hatt den påvirkningen, nettopp fordi jeg ikke har reflektert så mye over det.

Russelåt?

For Nordstoga var det spesielt én person som pekte seg ut under oppholdet.

- Definitivt Tuva. Hun har sjokkert meg på en veldig morsom måte. Mitt beste minne var du hun fortalte om sin egen legning. Det går nesten ikke an å gjenfortelle, men jeg lo veldig mye og håper virkelig at denne historien kommer med i programmet, sier han lattermildt.

Årets artister spenner seg over et bredt spekter av sjangere, alt fra visemusikk til russelåter. Og det er sistnevnte som Odd Nordstoga følte han kunne ha det mest gøy med.

- Morgan Sulele er jo en verden unna meg. Jeg tenkte jo at han var en russelåtkomponist, og derfor måtte jeg være veldig kreativ. Jeg tok meg noen solide friheter på teksten, men det var utrolig gøy å tolke hans låter, sier han.

Og han utelukker ikke at han blir å høre i neste års russetid.

- Jeg har fått spørsmål opp gjennom av yngre slektninger om jeg kan lage russelåt. Nå må jeg kanskje revurdere det, men da må jeg få med meg Morgan.