Følg fotballpengene

Ei bok du må lese om du fortsatt vil ha det godt i fotballivet ditt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Alle som har spilt litt fotball, har lært at det viktigste til enhver tid er å se på ballen. Nå blir denne sportslige uskylden utfordret også i alle de øverste norske divisjonene, og da passer det bra at to journalister fra den mer enn økonomisk interesserte avisa Dagens Næringsliv i stedet har sett på pengene.

Fotballøkonomi har lenge vært et fag i de store europeiske landene, og har de siste åra fått sitt solide miljø her hjemme rundt Møreforskning og Høgskolen i Molde. Denne boka går neppe inn som pensum der; til det er den for fanget av forfatternes høyst personlige mistenksomhetens metode der mye av det faktabaserte stoffet forsvinner bak lukkete dører, møter som blir avlyst og litt for velplasserte adjektiver. Men liker du denne sterke fargeleggingen, vokser leseopplevelsen underveis på reporternes jakt etter den forsvunne diamant.

Mikel selvsagt

Nå er ikke diamanten like borte som i brettspillet som har gitt boka navnet. Den nigerianske John Obi Mikel lever det glade fotballiv hos Chelsea i London, og synes på bildene på sportssidene Europa rundt hver helg. Det er Mikel-saken som har dratt forfatterne inn i det store moralske spørsmålet om hva som skjer med resten av de tusener av afrikanske unggutter som hvert år flykter eller blir flyttet til Europa for å tjene penger på fotball. Muligens kunne de holdt seg til denne saken. Der har de et imponerende reportasjemessig grep med kilder og skriveglede som kaster lys over den styggeste av overgangsaffærene i norsk fotball.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer