Følg Molde live!

MOLDEJAZZ: Dagbladet.no bringer videoopptak fra gårsdagens store ECM-kveld.

Terje Rypdal, Jon Christensen, Arild Andersen og Markus Stockhausen åpnet gårsdagens ECM-kveld i Idrettens Hus med skiftende toner. Dagbladets Terje Mosnes mener det tidvis låt «Bitches Brew'sk» av bandet, som spilte med såvel «kammerlyrisk klarhet, rockete gitarriff og flerrende trompetkjør.»

- De aller tøffeste partiene utspilte seg da Arild Andersen og Jon Christensen fikk holde det gående fullstendig på egen hånd, skriver festivalavisa Fire flate i dag. Se video!

Andersen/Rypdal/ Christensen/Stockhausen

Media Player 700 K
Media Player 350 K
Media Player 64 K

Siden ble ECM-gründeren Manfred Eicher hedret. Produsenten er kjent for sine sterke meninger, og Finn Kalvik har uttalt at samarbeidet mellom de to er det verste han har vært med på. Jan Garbarek mener Eicher først og fremst forsøker å få fram det maksimale av musikerne han jobber med. Det skriver Dagsavisen i dag.

- Manfred Eicher har en helt egen kreativ og kritisk måte å jobbe på. Det er enormt utfordrende, og krever at man er sterk nok som musiker, sier Ketil Bjørnstad om mannen som i går ble slått til Kommandør av Den Kongelige Norske Fortjenstorden.

Trygve Seim Orchestra

Media Player 700 K
Media Player 350 K
Media Player 64 K

Siste del av ECM-kvelden spilte Trygve Seim Orchestra, del av den yngre norske ECM-garden, som også teller Nils Petter Molvær. Også denne konserten kan du se video av.

Flere spennende konserter følger i dag. Hva ønsker du å lese om? Tips Astrid Meland og Maria Børja, som dekker Moldejazzen for Dagbladet.no.

KONSERT PÅ NETTET: Dagbladet.np gir deg Terje Rypdal live. Følg med for flere spennende konsertopplevelser!