Følger heller lytterne sine gjennom elendigheten enn å selge dem uoppnåelige drømmer

Eminem (41) er en evig tenåring.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Få ting vekker sterkere følelser enn den svært subjektive, og dermed umulige debatten om historiens beste rappere. Hvem som har vært rapartistene med størst nedslagskraft er derimot enklere å fastslå, og deles gjerne mellom fire kjemper som på hver sin måte har nådd langt utenfor hiphopens begrensende grep. Kulturens Coca-Cola, om du vil - for å bruke en beskrivende metafor.

Med både Tupac og The Notorious BIG i grava, er det likevel mest interessant å bringe opp navnene til rappens to gjenlevende bautaer, som til tross for fylte 40+ har klart å holde fast ved sine statuser som rappens udiskutable konger. Dog med svært forskjellige historier, metoder og ikke minst tilhengere.

Shawn «Jay Z» Carter byr på den stereotypiske drømmehistorien. En naiv - men også livsviktige - idé om at «alle» kan gjøre det stort. Med et like stort fokus på sin nærmest forretningsmann-strategiske reise fra fattigdom som på det musikalske. Gategutten som ble rapmogul, kompis med presidenten, og ikke minst toppet kransekaka med sitt lange, lykkelige forhold til superstjernekona Beyonce Knowles. En erkeamerikansk historie som startet med dopsalg på gatenivå og endte opp på toppen av sositetsverden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer