DRAR NORDOVER: Nathan Drake er vant til både kalde og farlige situasjoner. Noe som kommer godt med om han skal følge i Roald Amundsens fotspor.
DRAR NORDOVER: Nathan Drake er vant til både kalde og farlige situasjoner. Noe som kommer godt med om han skal følge i Roald Amundsens fotspor.Vis mer

Følger neste «Uncharted» i Roald Amundsens fotspor?

Nathan Drake reiser nordover.

||| I den svært populære spilserien «Uncharted» på PlayStation 3 har vi fulgt eventyreren Nathan Drake i fotsporene til kjente oppdagere som Sir Francis Drake og Marco Polo.

I neste spill kan det ifølge spillbloggen Kotaku se ut som om vi får oppleve Drakes eventyr i litt mer «hjemlige» trakter.

På den tyske Facebook-klonen meinVZ har Sony Europe nemlig oppdatert statusen for Nathan Drake med følgende setning:

«Det er trolig galskap, men jeg undersøker saken. Skal fly til Fredrikstad, Amundsens hjemby. Må finne ut av dette!»

Roald Amundsen var førstemann som nådde både Sør- og Nordpolen. Han ble født på Borge mellom Fredrikstad og Sarpsborg, og inspirert av Nansen ga han seg tidlig i kast med oppdagelsesreising.

Amundsen forsvant i 1928, etter at flyet hans styrtet i Barentshavet. Rester av flyet ble senere funnet utenfor Tromsø, men liket av Amundsen kom aldri til rette.

Interessant nok har oppdateringene på meinVZ tidligere nevnt at Amundsen skal ha skrevet om et funn av en 25 millioner år gammel by dekket av is.

Med spillmessen E3 rett rundt hjørnet, kan vi jo håpe på nyheter om en utvidelse av «Uncharted»-serien - og at sporene leder nordover.