Følger storebror over til TV2

Først ble storebror Per Norvik hentet fra redaktørkrakken i Aftenposten til en stilling som seniorreporter i TV2. Nå følger broren Harald Norvik etter til mediekonsernet - som styreleder.

- Uproblematisk, sier de ansattes styrerepresentant i TV2, Elin Sørsdahl.

- Per Norvik er jo bare vanlig ansatt.

Tidligere Statoil-sjef Harald Norvik, som fyller 54 år i morgen, blir valgt til ny styreformann på TV2s generalforsamling i dag. Norvik, som også er styreleder i Oslo Børs, er utdannet siviløkonom og har vært gruppesekretær for Arbeiderpartiets stortingsgruppe. I 1975 ble han aspirant i UD, før han i 1976 ble ansatt som personlig sekretær ved Statsministerens kontor.

Fallskjerm

Norvik har ledet tunge bedrifter som Akers Mek. og Astrup Høyer og var konsernsjef i Statoil fra 1988 til august 1999.

Samtidig med at Norvik tiltrer, pågår det en debatt blant eierne av TV2 om hvorvidt selskapet skal børsnoteres. Det er Schibsted, A-pressen og Egmont som eier kanalen. Dermed har både NRK og TV2 solide næringslivsledere i styrelederposisjonene.

Tilfreds

På vegne av staten, som eier NRK, valgte kulturminister Ellen Horn i går å skifte ut hele NRK-styret. Styreleder Kåre Willoch måtte ta sin hatt og gå etter generalforsamlingen, og blir erstattet av BI-rektor Torger Reve.

- Det var flere som signaliserte at de ønsket å trekke seg, av forskjellige grunner, og da synes jeg det var mest naturlig å sette sammen et helt nytt styre, sier kulturministeren.

- Jeg er tilfreds med det kollegiet jeg har satt sammen. De er godt egnet til å ta tak i de utfordringene som ligger i NRKs framtid, sier Horn.

Hun er også fornøyd med at halve styret er kvinner, og at alderen er svært spredt.

- Flere har spurt om jeg bare tenker business med Reve som styreleder. Faktum er at dette styret er godt egnet i kraft av bakgrunn og personlige egenskaper, fastslår Horn.