Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Folk»-album med trøkk

Norske rockere lager akustisk «folk»-album med trøkk, skriver Fredrik Wanderup om Haugen Gebhardt Hagfors siste plate.

Leirbål, anyone? I så fall kan knitringen fra flammene med fordel suppleres med denne plata, en spontan, råskåren hyllest til amerikansk folk-tradisjon.

Håkon Gebhardt fra Motorpsycho, Lars Håvard Haugen fra Hellbillies og Martin Hagfors fra Home Groan har vært på hyttetur sammen, en to dagers utflukt som resulterte i 10 låter komponert på stedet og spilt inn på en gammel båndopptaker med én mikrofon.

Resultatet er en overlegen motvekt til all verdens avansert innspillingsteknikk. Stemmer, gitarer, mandolin, banjo, dobro, ukulele og bass når glassklart fram til øret, uten filter av noe slag.

Sangene røper bevissthet om at folksong ikke nødvendigvis er noen munter affære, men en tradisjon som i myk og melankolsk form handler om livets mørkere sider. For folk som har digget hobbyprosjektene Tusler (Motorpsycho) og Respatexans (Hellbillies) er denne plata en kjærkommen oppfølger.

Fredrik Wandrup fredrik.wandrup@dagbladet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media