Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Folk blir berørt av hjertevarmen i helsevesenet

Lege Mads Gilbert om programmet «På liv og død».

Det koker på Twitter av ros til «På liv og død», som ble vist på TVNorge i kveld.

Serien går mandag, tirsdag og onsdag denne og neste uke.

Det bobler av engasjement i sosial medier av folk som forteller at dette er dokumentar-tv på sitt beste.

Klinikkoverlege Mads Gilbert på Akuttmedisinsk klinikk på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø er en av veldig mange offentlig ansatte helsemedarbeidere som er med i tv-serien.

- Rører og berører folk - Dette er noe som både rører og berører folk. Jeg tror de blir glade over å se så ærlig, godt og profesjonelt velferdsstaten fungerer, her representert ved det offentlige helsevesen, sier Gilbert etter at første del er sendt.

- Tv-seerne ser ikke bare kyndig dyktige folk i forskjellige faggrupper, men også hjertet helsepersonell legger i jobben sin. Det rører ved oss, sier Gilbert.

I oktober 2013 sendte TVNorge ut 50 tv-team for å dokumentere alt som skjer i løpet av ett døgn i norsk helsevesen. I løpet av 24 timer oppleves fødsler, livreddende behandling, kompliserte operasjoner og møter med døden.

Et sterkt helsevesen Dette slår tydligvis an, for Aftenposten og Dagbladet gir serien terningkast 5, mens VG gir full pott og konkluderer med en 6-er.

- Seerne skal vite, at det vi ser, er flere generasjoners kamp for et sterkt helsevesen.

- Nå får vi håpe at regjeringen ikke parterer det offentlige helsevesenet og legger deler ut til private. Private vil bare ha det enkleste, godbitene, mens det offentlige sittende igjen med det som virkelig er krevende og tungt.

REDDENDE ENGLER: Her redder leger, ambulansepersonell, sykepleiere og hjelpepleiere - et stort team ved sykehuset i Tromsø - livet til Hallvard Robertsen (72) fra Lyngen, som fikk hjerteinfarkt da et av TVNorges 50 tv-team var og tok pulsen et døgn på Helse-Norge i fjor høst. Foto: TVNorge
REDDENDE ENGLER: Her redder leger, ambulansepersonell, sykepleiere og hjelpepleiere - et stort team ved sykehuset i Tromsø - livet til Hallvard Robertsen (72) fra Lyngen, som fikk hjerteinfarkt da et av TVNorges 50 tv-team var og tok pulsen et døgn på Helse-Norge i fjor høst. Foto: TVNorge Vis mer

- Tv-serien er et bevis for at vi trenger et sterkt offentlig helsevesen, sier Mads Gilbert.

Her er noen reaksjoner på Twitter: - Fyttirakkern TVNorge, «På liv og død» er heftige og kraftige saker. Hatten av for denne kanalen. Igjen. Fantastisk! Skriver komiker Freddy Kjensmo på Twitter.

- I kveld har jeg sett Ronaldo gråte for gullballen, Jomar gråte for seier nr 4000. Etterpå så jeg «På liv og død», da blir ikke sport viktig, skriver en tv-seer.

- «På liv og død» på TVNorge anbefales på det sterkeste. Fantastisk sterk serie som vekker følelser i den barskeste mannemann! skriver en annen.

- Bra at vi endelig hyller det velfungerende og flotte helsevesenet vi har i Norge i den nye serien «På liv og død» på #tvnorge, skriver en annen.

OFFENTLIG HELSEVESEN: Lege Mads Gilbert, her på vei ut i ambulansehelikopteret, mener at folk blir engasjert og berørt når de får se hvor mye kunnskap og kjærlighet det er blant norske helsearbeidere - og hvordan Helse-Norge fungerer, 24 timer i døgnet - 365 dager i året. Foto: TVNorge
OFFENTLIG HELSEVESEN: Lege Mads Gilbert, her på vei ut i ambulansehelikopteret, mener at folk blir engasjert og berørt når de får se hvor mye kunnskap og kjærlighet det er blant norske helsearbeidere - og hvordan Helse-Norge fungerer, 24 timer i døgnet - 365 dager i året. Foto: TVNorge Vis mer