+ Du leser nå Dagbladet Pluss

«Folk blir mest sjokkert av en erigert pikk»

Dagbladet har intervjuet filmskaper Isabella Eklöf som er kinoaktuell med slapsticktragedien «Holiday».

MACHO OG KUNST: Svenske Isabella Eklöf bor i Danmark, og pendlende mellom svensk og dansk kjønnspolitikk og filmskoleestetikk møter feminisme machismo og kunstfilm konvensjonell film i Holiday, om Sachas (Victoria Carmen Sonne) rom i en gangster-«familie» på «ferie» i Tyrkia. Foto: NTB Scanpix
MACHO OG KUNST: Svenske Isabella Eklöf bor i Danmark, og pendlende mellom svensk og dansk kjønnspolitikk og filmskoleestetikk møter feminisme machismo og kunstfilm konvensjonell film i Holiday, om Sachas (Victoria Carmen Sonne) rom i en gangster-«familie» på «ferie» i Tyrkia. Foto: NTB ScanpixVis mer

#MeToo-bevegelsens skarpe sol belyser fengslende scener i lange, statiske kamerainnstillinger, forførende på grensen til overgrep mot karakter og publikum, pipettert av regissøren som laborant.

– Publikum må forføres med god dramaturgi, som gir tillit, slik at de føler seg invitert inn og forstår hvor de er på vei. Innenfor der kan jeg i ro leke mine sadistiske formleker med dem. Jeg liker slemme leker og har nok litt psykopat i meg, sier Eklöf.

Fire situasjoner med Sacha og «boss» Michael (Lai Yde) er seksuelt ladete eller overskridende, med: 1) berøringslek i senga; 2) «bøy og brett» av henne neddopet, som en dukke i senga; 3) voldtekt på stuegulvet; 4) forsiktig fingring foran seilerbeiler Thomas (Thijs Römer).

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.