BILULYKKE: Paul Walker døde i en bilulykke i fjor. Det har senere blitt påvist at bilen han kjørte hadde en fart på 145 km/t da han mistet kontrollen. Foto: Stellapictures
BILULYKKE: Paul Walker døde i en bilulykke i fjor. Det har senere blitt påvist at bilen han kjørte hadde en fart på 145 km/t da han mistet kontrollen. Foto: StellapicturesVis mer

- Folk burde hedres før de dør, ikke etter

Ice Cube om den kontroversielle Paul Walker-uttalelsen.

(Dagbladet): I fjor døde «The Fast and the Furious»-skuespilleren Paul Walker i en tragisk bilulykke.

Under søndagens MTV Movie Awards vant han prisen for «Best onscreen duo» sammen med medskuespilleren Vin Diesel.

- Ble ranet Rapperen og skuespilleren Ice Cube var også nominert til den samme prisen for sin rolle i filmen Ride Along sammen med Kevin Hart.

Da han ble intervjuet av USA Today i etterkant av prisutdelingen, kom han med en uttalelse som har fått mye oppmerksomhet i media de siste dagene.

- Vi ble ranet. Skam dere, MTV. Vi hadde den beste kjemien av alle som var nominert, så det at vi ikke vant er bare galskap. Vi var den beste duoen, og sånn er det bare. Dere skulle gitt prisen til ham mens han fremdeles levde, sa han under intervjuet, ifølge nettstedet Contactmusic.

Misforståelse Nå tar imidlertid rapperen til den sosiale nettjenesten Twitter for å forsvare uttalelsen, og sier blant annet at sitatene som ble brukt i intervjuet er tatt ut av kontekst.

«Jeg var egentlig ikke sur for at vi ikke vant, så jeg ville aldri ha snakket nedlatende om noen av de andre skuespillerne som vant, selv ikke Paul Walker», skriver han i en Tweet.

Deretter kommer det flere tweets fra rapperen, hvor han blant annet skriver:

«Jeg sier bare at vi burde hedre folk før de dør, og ikke etter. Det er det hele. Jeg er ikke en dårlig taper, jeg ble født en taper, det er det å vinne som er uvant for meg, og det jeg må venne meg til.»

Fart var årsaken Det er en måned siden det ble slått fast hva som var årsaken til Paul Walkers dødsulykke.

I begynnelsen trodde man det var mekaniske feil på bilen som førte til ulykken, men nå har amerikanske forskere slått fast at det var fart, og ikke mekaniske feil, som var årsaken.

Sportsbilen skal ha hatt en hastighet på 90 mph, som tilsvarer rundt 145 kilometer i timen, da kameraten Roger Rodas, som kjørte bilen, skal ha mistet kontroll og krasjet i en gatelykt. Walker og Rodas døde av skadene.

BRUKER TWITTER: Ice Cube tar til Twitter for å forklare uttalelsen som har fått oppmerksomhet i media de siste dagene.
BRUKER TWITTER: Ice Cube tar til Twitter for å forklare uttalelsen som har fått oppmerksomhet i media de siste dagene. Vis mer