DEBATT

Spaltist: «Folk er folk» og holocaust

Folk er folks «bum fight»

Romfolk var selv ofre for de nazistiske masseutryddelsene. Det er vanskelig å tenke seg noe mer ydmykende enn å sende dem ut for å selge et blad som sår tvil om de samme utryddelsene.

FÅR SPALTEPLASS: I siste nummer av «Folk er folk» har Hans Jørgen Lysglimt Johansen fra partiet Alliansen, som flere ganger har gjort seg bemerket med antisemittiske og rasistiske uttalelser, og organisasjonen Stopp Islamiseringen Av Norge (SIAN), fått spalteplass.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FÅR SPALTEPLASS: I siste nummer av «Folk er folk» har Hans Jørgen Lysglimt Johansen fra partiet Alliansen, som flere ganger har gjort seg bemerket med antisemittiske og rasistiske uttalelser, og organisasjonen Stopp Islamiseringen Av Norge (SIAN), fått spalteplass. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

«I dag er sensur i ferd med å bli ytringsfrihet. Vi minner om at mens dødstallene i Auschwitz i det stille er blitt kraftig nedjustert, og at jakten på styringsdokumentene for holocaust er avlyst, så blir historikerne som har drevet fram slike faktabaserte justeringer av det historiske narrativet utsatt for straffeforfølgelse i de fleste europeiske land.»

Dette er ikke hentet fra et nynazistisk nettsted. Det er fra lederartikkelen i bladet Folk er folk, et «gatemagasin» som selges av romfolk som et alternativ til tigging og som også skal hjelpe dem inn i det norske arbeidslivet. I 2012 ble leder Bjønnulv Evenrud kåret til Årets Nordmann av avisen Ny Tid. «Gjennom sitt arbeid for romfolket står han for humanistiske, inkluderende og utadvendte verdier», uttalte juryen den gangen.

Det spørs om juryen ville vært like positiv i dag. Nummeret som akkurat nå er i salg inneholder tekster av Hans Jørgen Lysglimt Johansen fra partiet Alliansen, som flere ganger har gjort seg bemerket med antisemittiske og rasistiske uttalelser, og organisasjonen Stopp Islamiseringen Av Norge (SIAN).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer