- Folk flest er ikke så dumme

Carl I. Hagen fnyser av dem som mener at «Holmgang» er et fordummende program. - Folk flest er ikke så dumme som denne Erling Dokk Holm og andre bedrevitere som ser ned på folk, sier Hagen. Frp-formannen er mest populær gjest hos Oddvar Stenstrøm.

Hagen bare rister på hodet av samfunnsforskeren Erling Dokk Holm, som i Dagbladet i går gikk ut og hevdet at «Holmgang»-debattene fremmer rasisme og forsterker fordommer.

- Hvem er denne Dokk Holm? Jeg skjønner ikke at Dagbladet kan bruke så mye plass på ham, sier Hagen.

- TV2 viktige for oss

Dagbladet har gått igjennom den såkalte superlista til debattdeltakerne i «Holmgang». Her er Frp's eneveldige sjef, Carl I. Hagen, på topp. Han har vært i «Holmgang» hele sju ganger det siste året, like mange ganger som Høyres Jan Petersen.

Hagen bedyrer sjøl at han ikke liker seg spesielt godt i «Holmgang», men innrømmer at partiet likevel har mye å takke TV2 for.

- Det skjedde noe når TV2 og TVNorge kom. De tok opp saker folk flest er opptatt av, ikke eliten. I de kanalene har vi fått ut vårt budskap til folk flest. Vi kom til orde, mens vi stort sett ble forbigått av ARK. TV2 har vært viktig for oss, både i valg av tema og ved at vi når fram til folk, sier Hagen.

Hans partifelle Per Sandberg er enig. Han har gjestet Stenstrøm fire ganger siste året.

- Denne Dokk Holm undervurderer folks interesse for denne typer debatter. «Holmgang» og Stenstrøm har vært modige og tatt opp temaer som ingen andre har våget å ta i med ildtang, sier Sandberg.

- Ikke like begeistret

En annen gjenganger i «Holmgang»-programmene, SVs Kristin Halvorsen, lar det skinne gjennom at hun ikke er like begeistret over «Holmgang». Halvorsen har sagt sin mening seks ganger i «Holmgang»-studioet i løpet av ett år. Ap-topp Thorbjørn Jagland og KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland har besøkt «Holmgang» fem ganger.

- Min hjertens mening om «Holmgang» og Stenstrøm velger jeg å holde for meg selv. Men jeg tror seerne selv er fullt i stand til å se hvordan slike debatter er. Selv deltar jeg i de programmene hvor jeg har noe på hjertet og hvor jeg blir invitert, sier Halvorsen.