- Folk flest er ikke så dumme

Carl I. Hagen fnyser av dem som mener at «Holmgang» er et fordummende program. - Folk flest er ikke så dumme som denne Erling Dokk Holm og andre bedrevitere som ser ned på folk, sier Hagen. Frp-formannen er mest populær gjest hos Oddvar Stenstrøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hagen bare rister på hodet av samfunnsforskeren Erling Dokk Holm, som i Dagbladet i går gikk ut og hevdet at «Holmgang»-debattene fremmer rasisme og forsterker fordommer.

- Hvem er denne Dokk Holm? Jeg skjønner ikke at Dagbladet kan bruke så mye plass på ham, sier Hagen.

- TV2 viktige for oss

Dagbladet har gått igjennom den såkalte superlista til debattdeltakerne i «Holmgang». Her er Frp's eneveldige sjef, Carl I. Hagen, på topp. Han har vært i «Holmgang» hele sju ganger det siste året, like mange ganger som Høyres Jan Petersen.

Hagen bedyrer sjøl at han ikke liker seg spesielt godt i «Holmgang», men innrømmer at partiet likevel har mye å takke TV2 for.

- Det skjedde noe når TV2 og TVNorge kom. De tok opp saker folk flest er opptatt av, ikke eliten. I de kanalene har vi fått ut vårt budskap til folk flest. Vi kom til orde, mens vi stort sett ble forbigått av ARK. TV2 har vært viktig for oss, både i valg av tema og ved at vi når fram til folk, sier Hagen.

Hans partifelle Per Sandberg er enig. Han har gjestet Stenstrøm fire ganger siste året.

- Denne Dokk Holm undervurderer folks interesse for denne typer debatter. «Holmgang» og Stenstrøm har vært modige og tatt opp temaer som ingen andre har våget å ta i med ildtang, sier Sandberg.

- Ikke like begeistret

En annen gjenganger i «Holmgang»-programmene, SVs Kristin Halvorsen, lar det skinne gjennom at hun ikke er like begeistret over «Holmgang». Halvorsen har sagt sin mening seks ganger i «Holmgang»-studioet i løpet av ett år. Ap-topp Thorbjørn Jagland og KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland har besøkt «Holmgang» fem ganger.

- Min hjertens mening om «Holmgang» og Stenstrøm velger jeg å holde for meg selv. Men jeg tror seerne selv er fullt i stand til å se hvordan slike debatter er. Selv deltar jeg i de programmene hvor jeg har noe på hjertet og hvor jeg blir invitert, sier Halvorsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer