KOMMENTARER

Massivt flertall mot abortendring

Folk flest er mer liberale enn regjeringen tror

Kritikken er fortjent.

FEIL FOKUS: Erna Solberg tar selvportrett med den utvidede regjering etter gruppefotograferingen i regjeringens representasjonsbolig tirsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FEIL FOKUS: Erna Solberg tar selvportrett med den utvidede regjering etter gruppefotograferingen i regjeringens representasjonsbolig tirsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Erna Solberg har møtt massiv og nådeløs kritikk for å ha gitt Kjell Ingolf Ropstad og KrF gjennomslag når det gjelder abort og bioteknologi. Det har vært fortjent. Solberg har gitt et ytterliggående abortparti, som er mot selvbestemt abort, avgjørende innflytelse i spørsmål om kvinners reproduktive helse.

Det er nesten så du må gni deg i øynene, men det gjorde vel KrF-ere også da de fikk tilbudet fra Erna. De har ikke hatt en slik innflytelse siden abortloven ble vedtatt, med unntak av en kort periode med KrF-leder Dagfinn Høybråten som helseminister. Han skrøt av å ha innført Europas strengeste bioteklov. Feiringen ble kortvarig og hovmod sto for fall. Loven ble raskt liberalisert igjen, også da etter store protester, ikke minst fra fagmiljøet.

Nå protesterer forskerne igjen mot en kunnskapsbasert regjering. De sier det er meningsløst å sette den medisinske utviklingen på vent i 2 1/2 år.

Jeg trodde de folkevalgte hadde lært av dette eksperimentet med å la KrF snu tida tilbake. Det gjorde jo KrF og valgte en ny leder med en mer moderne innpakning og tilnærming. Til nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer