Folk flest er mot F remskrittspartiet

En 1. mai-tale mot det smålige, det selvgode, det skinnhellige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SØSTRE, KAMERATER, FOLK FLEST: Gratulerer med dagen. Den er din. På denne dag skal vi minne hverandre på hva folk flest er. Folk flest er imot Fremskrittspartiet. Folk flest vil ikke ha Siv Jensen. Folk flest vil ha rettferdighet. De vil også ha nytt bad til polakkpris, det er sant, men jeg vil våge den påstand at folk flest vil ha rettferdighet. Hva mente folk flest i 2001, året Erna Solberg vant valget? 75 prosent sa nei til redusert sykelønn. 59 prosent prioriterte offentlige tjenester framfor skattelette. 68 prosent sa ja til hardere beskatning av høye inntekter. 85 prosent mente trygdene må opprettholdes eller styrkes.Et massivt nei til markedsliberalisme og Frp-politikk.

FØLELSEN framstod forsterket i 2005: 67 prosent vil satse mer på offentlig helsevesen og omsorg. 24 prosent vil ha mer vekt på private løsninger. 79 prosent ønsker sterkere satsing på offentlig utdanning, 12 prosent på privat. 76 prosent mener Norge skal satse mer på å opprettholde bosettingen i distriktene. Ti prosent mener vi skal satse mindre. Frp vil økse fem milliarder av landbruksstøtten og avskaffe Nord-Norge-tillegget, i praksis legge ned store deler av landsdelen.Folk flest er imot Fremskrittspartiet, og av gode grunner. Noen dårlige også, men i hovedsak vil jeg si at vi har gode grunner. Ta for eksempel Frp-stategenes tre kjerneverdier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer