Folk flest vet best

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KULTURPOLITIKK: I Dagbladet tirsdag 4. August går Tonje Gjevjon til angrep på Frp’s kulturpolitikk og på meg. Hun tillegger oss meninger vi ikke har og kommer med sterke karakteristikker som det ikke er grunnlag for. Jeg kunne ønske seriøse kunstnere også kunne være seriøse debattanter. Gjevjons hovedpoeng synes å være at FrP og jeg skal ha forakt for fagkompetanse. Det er fullstendig grunnløst. Vi har stor respekt for fagkompetanse, samtidig som vi mener at folk må få gjøre egne valg.

Når du skal oppleve noe i din fritid, vet du bedre enn fagfolk hva som er best for deg. Når du skal lese en bok, vet du bedre enn innkjøpskomiteer hva som er god lesing for deg. Når du har sett en film, vet du bedre enn kritikeren om du likte den. Det er du selv som må få velge hvilke fagfolk du vil lytte til. Det er du selv som velger hvilke fagfolk som skal produsere den kulturen du ønsker, og hvilke fagfolk du vil høre på når du gjør dine valg. Fagkompetanse er bra, men det er ingen grunn til at folk ikke skal få ta egne valg. Det er viktig å huske på at kulturen er til for folk, det er ikke slik at publikum er til for kulturarbeiderne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer