- Folk forstår ikke Altiboxen sin engang

Norsk film er blottet for makt.

URO I BRANSJEN: Asle Vatn i Produsentforeninga sier filmbransjen står alene mot sterke krefter.
 
Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
URO I BRANSJEN: Asle Vatn i Produsentforeninga sier filmbransjen står alene mot sterke krefter. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Dagbladets liste over kultur-Norges mektigste aktører glimrer filmbransjen med sitt fravær. Verken regissører, skuespillere eller distributører ble funnet verdig en plass på lista.

Ingen av årets filmer har klart å sette agendaen i nyhetsbilde i tilstrekkelig vis, med unntak av Ulrik Imtiaz Rolfsens Brennpunkt-dokumentar, og bransjen samlet sett taper penger. Vanvittig pengetap Inntektene på DVD-markedet har stupt fra 1,1 milliarder til 400 millioner på to år. Det får dramatiske følger for hele film-Norge.

- Folk kan nesten ikke begripe hva det inntektstapet betyr. Det er helt vanvittig, sier Asle Vatn, styreleder i Produsentforening.

- Vi har et stort problem, for streamning og ulovlig nedlasting er så enkelt og lett tilgjengelig. Vi kan ikke konkurrere mot gratis, det tror jeg alle forstår. Samtidig så har ikke folk peiling på hvordan de skal bruke Altibox'en sin, sier Vatn.

Han mener det kreves politisk vilje for å igjen få filmbransjen opp på maktstigen i Norge. Handling mot ulovlig nedlasting og skikkelige støtteordninger for norskbasert filmproduksjon trengs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer