Folk fortviler over trafikkaos og svevestøv. Når skal politikerne reagere?

I Levanger spør folk seg hva som er meningen med å presse 80 tomme bybusser gjennom et allerede overbelastet sentrum av høy nasjonal verdi.

Omverdenens interesser: På TrønderBilenes nettside skrives det at selskapets formål er å forvalte omverdenens interesser. Det spørs om astmatikere spesielt og Levangers befolkning generelt synes det, skriver Terje Carlsen. Foto: Privat.
Omverdenens interesser: På TrønderBilenes nettside skrives det at selskapets formål er å forvalte omverdenens interesser. Det spørs om astmatikere spesielt og Levangers befolkning generelt synes det, skriver Terje Carlsen. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Levanger har et unikt sentrum av stor nasjonal verdi, uttaler Riksantikvar Jørn Holme. Imens spør folk seg i Levanger hva som er meningen med å presse 80 tomme bybusser gjennom et allerede overbelastet sentrum av høy nasjonal verdi. Lungesyke fortviler.

Astmatikere, hjerte- og lungesyke, og befolkningen generelt i trehusbyen Levanger fortviler over trafikkaos og svevestøv-problematikk, i byen som Riksantikvaren omtaler som unik i sitt slag. «Korrosjon» på bygninger i Kirkegata kan også følge av at det virvles opp enorme mengder støv i trehusbyen av buss- og biltrafikken. Selv en nytilsatt byantikvar kan ikke bøte på det. Ruteproduksjonen bestemmes av Nord-Trøndelag fylkeskommune, opplyser administrerende direktør Vidar Kjesbu i TrønderBilene.

«Nå har det gått to og et halvt år, og jeg kan ikke se at det hverken har blitt utarbeidet eller gjennomført tiltak som reduserer trafikken. Sannsynligvis har den økt i denne perioden», sa Venstre-politiker Per Einar Weiseth i en uttalelse til avisa Innherred for en tid siden.

Trafikkmålinger anslår at det passerer minst 12 000 biler gjennom den lille Kirkegata bare i løpet av ett døgn. Gjennom dette kaoset presser man altså 80 bybusser per dag, med avgang og retur. Fra Levanger jernbanestasjon er det nærmere 40 avganger per dag til Magneten og Levangernesset. HINT-bussen kommer i tillegg. Med returer blir det over hundre busser med svært liten produksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.