Dagens Næringsliv

- Folk frykter for jobbene sine

De ansatte i Dagens Næringsliv ble i dag informert om konsekvensene av avisas økonomiske problemer.

DET KUTTES: Eierselskapet til Dagens Næringsliv, NHST, skal bli lønnsomt. Det får konsekvenser for ansatte i Morgenbladet og DN. Avbildet er DNs sjefredaktør Amund Djuve. Foto: NTB Scanpix
DET KUTTES: Eierselskapet til Dagens Næringsliv, NHST, skal bli lønnsomt. Det får konsekvenser for ansatte i Morgenbladet og DN. Avbildet er DNs sjefredaktør Amund Djuve. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som Dagbladet omtalte onsdag har de ansatte i DN vært samlet for et allmøte med ledelsen i dag. Samlingen startet klokka 09 og den eneste beskjeden som ble gitt i forkant, var at temaet for samlingen var «økonomisk utvikling».

Noen timer seinere er det klart at det går mot en storstilt nedbemanning i Dagens Næringsliv. 30 millioner kroner skal spares inn og mesteparten tas ved hjelp av kutt i bemanningen.

Leder for avisas redaksjonsklubb, Ingrid Bjørklund, forteller Dagbladet at de torsdag fikk en oppdatering om DNs økonomiske status.

- Den er ikke så god som ventet. Ledelsen har derfor varslet kostnadskutt opp mot 30 millioner kroner, hvorav en betydelig del skal tas ved nedbemanning. Det er naturligvis en svært tung beskjed å få på enhver arbeidsplass, så stemningen er trykket. Folk frykter naturlig nok for jobbene sine.

Ønsker frivillighet

Ifølge Bjørklund står de ansatte også midt oppe i en stor omorganisering.

- Det gjør kuttene spesielt utfordrende. Journalistene i DN er glade i arbeidsplassen sin og utrolig stolte over det journalistiske produktet vi lager hver dag. Det er fortsatt mye som er uavklart, og klubbstyret vil i tiden fremover jobbe med å sette seg grundig inn i grunnlaget for kostnadskuttene og for å få en frivillig nedbemanningsprosess, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer