ANNONSE: Den humoristiske «jobbannonsen» til Martin Losvik, hvor han bruker tekst fra King Skurk Ones låt «Bængshot» deles hyppig på nettet. FOTO: Jonas Meek Strømman / Martin Losvik
ANNONSE: Den humoristiske «jobbannonsen» til Martin Losvik, hvor han bruker tekst fra King Skurk Ones låt «Bængshot» deles hyppig på nettet. FOTO: Jonas Meek Strømman / Martin LosvikVis mer

Folk går rett på Martins «kommune­annonse»: - Flere virker provosert

Fiktiv jobbannonse tar av.

(Dagbladet): - Det virker som at flere blir provosert og tror dette er en kommune som frir til ungdommen, og prøver å snakke ungdommens språk, sier Martin Losvik, som er kunstner og fotograf, og står bak den humoristiske Facebook-siden Losvik kommune.

Mandag la han ut en fiktiv jobbannonse på Facebook-siden. Her spurte han etter arbeidskraft til «kommunen» sin.

Til utlysningsteksten hentet han inspirasjon fra King Skurk One og Linda Vidalas omdiskuterte låt «Bængshot», som har skapt sterke reaksjoner i sommer.

«Bængshot maddafakka, er du hypp på å bli kommunalt ansatt eller?», skrev Losvik.

Reaksjonen lot ikke vente på seg. Annonsen deles i stor fart på nettet og kommenteres hyppig. Blant dem som deler og kommenterer ser det ut til at flere ikke har lagt merke til at den er falsk. Det synes Losvik er morsomt, og legger til at han har fått en rekke tilbakemeldinger i dag.

Kommunesammenslåing

Losvik forteller at han laget Facebook-siden Losvik kommune som en humoristisk reaksjon på kommunesammenslåinga.

- Jeg kommer fra et lite sted som heter Tysfjord, og nå har det vært veldig hett med kommunesammenslåing. Det kan være lurt for alt jeg vet, men jeg føler at når kommunene blir større blir det så langt til rådhuset. I kommunen jeg kommer fra er alt så nært, og det er en god ting. Så med Losvik kommune prøvde jeg å finne en løsning på mitt eget identitetsproblem, og etablere min egen kommune, sier han.

- Da får jeg ta del i den kommunen i alle fall, legger han lattermildt til.

I LOSVIK KOMMUNE?: Martin Losvik. Foto: Privat
I LOSVIK KOMMUNE?: Martin Losvik. Foto: Privat Vis mer

At bildet av jobbannonsen hans deles hyppig ser han også som et tegn på at flere ønsker en nærhet til kommunen sin.

- Det tror jeg vi alle ønsker. Det er mange motivasjoner for å dele og kommentere denne annonsen, men jeg kan ikke forholde meg så mye til det. Jeg legger ut noe på internett og så kan folk ta tak i det som de vil, sier han. '

Ferdig i jobben

Det er Adrian Eilertsen, kjent som King Skurk One, og Linda Vidala som står bak låta «Bængshot». Tidligere denne måneden fortalte Eilertsen til Dagbladet at han var uønsket i jobben sin i barnevernet på grunn av låta.

Etter at Losviks jobbannonse begynte å sirkulere på nettet, har flere stilt spørsmål ved om den er en kommentar til at Eilertsen var uønsket i jobben. Det sier Losvik at den ikke er.

- Det er helt tilfeldig. Det ble jeg oppmerksom på i ettertid, sier Losvik.

Han legger til at det også er viktig for ham å påpeke at han ikke prøver å dumme ut mennesker som jobber i kommunal sektor.

- Jeg er full av respekt for den innsatsen kommuner gjør, men det er noen språklige uttrykksmåter jeg synes det er interessant å dra litt i, sier han.