MYE HUMOR:  Kjendiskokk Bent Stiansen (t.h), mannen bak michelinrestauranten Stadtholdergaarden i Oslo, ønsker å vise at kokkeyrket er fullt av humor. Her skal konkurrere mot de profilerte kokkene Karla Siverts og Tor Victor Gausdal på TV 2 i høst. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MYE HUMOR: Kjendiskokk Bent Stiansen (t.h), mannen bak michelinrestauranten Stadtholdergaarden i Oslo, ønsker å vise at kokkeyrket er fullt av humor. Her skal konkurrere mot de profilerte kokkene Karla Siverts og Tor Victor Gausdal på TV 2 i høst. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Folk har kanskje fått inntrykk at kokker er strenge, kjeftete og stressa hele tida

Stjernekokker vil lage «snill» kokke-tv.

(Dagbladet): - Jeg føler de var mest ivrig med kamera når jeg kledde av meg, fleiper Bent Stiansen (50) og ler.

Han er en én av ti profilerte kokker fra norges kokkeelite som skal konkurrere om å bli best av de beste i programmet «Kokkenes kamp» på TV2 denne høsten. Dagbladet møter han sammen med Tor Victor Gausdal (37) og Karla Siverts (26) på restauranten Smalhans i Oslo, der Gausdal er eier og Siverts jobber som kjøkkensjef.

Proffkokkene er spente på mottakelsen av programmet, og håper at konseptet kan skille seg litt fra alle de andre matprogrammene i tv-rekka.

Deltakerne beskriver programmet som et «Hver gang vi møtes»-konsept, bare med kjente kokker. De blir filmet i landlige omgivelser på Semb hovedgård på Borre golfbane, like utenfor Horten. I tillegg til konkurransene blir man også kjent med kokkene mer privat igjennom intervjuer og hverdagsliv på hovedgården.

- Helt meningsløse - Flere av de programmene som går nå, for eksempel kjendisenes «Masterchef» og de ulike bakeprogrammene, er jo helt meningsløse, og man lærer egentlig ingen ting om mat. Her får man faktisk se hvordan kokker jobber og hvordan miljøet er, sier Karla Sivert.

Hun syns det var uproblematisk å skulle møte sjefen til kokkeduell på tv.

- Det var kanskje jeg som var mest nervøs for det. Det er klart jeg ville jo ikke tape for Karla, sier Gausdal med et smil.

For selv om programmet skal være «feel good-tv», så innrømmer deltakerne at konkurranseinnstinktet våknet hos kokkene når de først var i gang.

- Det er klart det ikke er gøy å ryke først i en sånn konkurranse. Alle sammen ga absolutt alt de hadde, og det føltes ikke alltid «feel good» når man våknet om morgen og var kvalmende nervøs for neste oppgave, forteller Gausdal.

Men selv om det ble tøffe tak under konkurransene, forteller de at det ellers var svært hyggelig stemning blant kokkene.

- Folk har kanskje fått inntrykk fra andre programmer på tv at kokker er strenge, kjeftete og stressa hele tida, men det stemmer ikke. Det er mye humor i kokkemiljøet, og det var en av tingene jeg hadde lyst til å bidra med i programmet, sier Stiansen.

Mye grovisvitser Kokkene tror programmet vil by på overraskende mange «groviser» og «dårlig kokkehumor», og Stiansen håper programmet kan gi et mer lystbetont syn på kokkeyrket enn tidligere.

- Vi er egentlig alle veldig sosiale dyr. Trond Moi er for eksempel et skikkelig eventyr. Han finner på så mye gøy, og fikk oss blant annet med på kokkedans i form av aerobics, sier Stiansen og ler.

Sivert var gravid i fjerde måned under innspillingsperioden, men syns stort sett at det gikk helt uten problemer.

- Jeg er heldig som er i god form og ikke har vært spesielt sliten under graviditeten. Det sies jo at man får forsterka sanser under graviditeten, så kanskje jeg har hatt en fordel?, sier hun lurt.

Programmet har premiere på TV2 tirsdag kveld.