- Folk har kanskje fått inntrykk at kokker er strenge, kjeftete og stressa hele tida

Stjernekokker vil lage «snill» kokke-tv.

MYE HUMOR:  Kjendiskokk Bent Stiansen (t.h), mannen bak michelinrestauranten Stadtholdergaarden i Oslo, ønsker å vise at kokkeyrket er fullt av humor. Her skal konkurrere mot de profilerte kokkene Karla Siverts og Tor Victor Gausdal på TV 2 i høst. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MYE HUMOR: Kjendiskokk Bent Stiansen (t.h), mannen bak michelinrestauranten Stadtholdergaarden i Oslo, ønsker å vise at kokkeyrket er fullt av humor. Her skal konkurrere mot de profilerte kokkene Karla Siverts og Tor Victor Gausdal på TV 2 i høst. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg føler de var mest ivrig med kamera når jeg kledde av meg, fleiper Bent Stiansen (50) og ler.

Han er en én av ti profilerte kokker fra norges kokkeelite som skal konkurrere om å bli best av de beste i programmet «Kokkenes kamp» på TV2 denne høsten. Dagbladet møter han sammen med Tor Victor Gausdal (37) og Karla Siverts (26) på restauranten Smalhans i Oslo, der Gausdal er eier og Siverts jobber som kjøkkensjef.

Proffkokkene er spente på mottakelsen av programmet, og håper at konseptet kan skille seg litt fra alle de andre matprogrammene i tv-rekka.

Deltakerne beskriver programmet som et «Hver gang vi møtes»-konsept, bare med kjente kokker. De blir filmet i landlige omgivelser på Semb hovedgård på Borre golfbane, like utenfor Horten. I tillegg til konkurransene blir man også kjent med kokkene mer privat igjennom intervjuer og hverdagsliv på hovedgården.

- Helt meningsløse - Flere av de programmene som går nå, for eksempel kjendisenes «Masterchef» og de ulike bakeprogrammene, er jo helt meningsløse, og man lærer egentlig ingen ting om mat. Her får man faktisk se hvordan kokker jobber og hvordan miljøet er, sier Karla Sivert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer