- Folk har myrdet for langt mindre verdier enn Nobelprisen

NYTT DBTV-PROGRAM: Liza Marklund snakker om ny film, bok og kvinnelige krimforfattere.

Se også: Wandrups bibliotek med Jens Lapidus.

(Dagbladet): - Det er veldig rart å se sin roman bli film. Det kjennes nesten litt galt at de plutselig rører på seg. Men Malin Crepin, som spiller Annica Bengtzon, er fullkomment formidabel. Hun har den knivskarpe sårbarheten som Annika må ha, sier Liza Marklund om filmatiseringen av hennes bestselgende krimroman «Borderline».

Marklund er kjent som den svenske krimdronninga framfor noen. I går var hun i Norge i forbindelse med snikpremieren på «Nobels testamente» under Filmfest Oslo.

Flere kvinner i svensk krim
Like før filmvisningen ble det tid til en tur innom «Wandrups bibliotek» - DBTVs nye bokprogram, der Dagbladets litteraturansvarlig Fredrik Wandrup intervjuer aktuelle forfattere.

«Wandrups bibliotek» hadde premiere i går, da Marklunds landsmann Jens Lapidus gjestet biblioteket.

I videoen over, samt de tre kortere, tematiske videoene til høyre, kan du se Liza Marklund snakke om den nye filmen, boka «Borderline», som kom rett før jul, hvordan det var å gå fra å være journalist til å bli krimforfatter, og hvorfor det har blitt så mange flere kvinner i blant svenske krimforfattere de siste åra.

Verdt 50 milliarder
Den filmaktuelle boka «Nobels testamente» kretser rundt Nobelprisen i medisin, som enkelte bokstavelig talt vil gå over lik for å sikre seg.

- Betyr det så mye å få Nobelprisen som du antyder i boka? spør Wandrup.

- Ja, man sier at Nobelprisen i medisin er verdt 50 milliarder kroner, og man har myrdet mennesker for langt mindre penger enn det, sier Marklund, som beskriver den nye filmen som en «tight, ganske voldsom og hard thriller».

Men boka den er basert på var ikke like voldsom som hennes nyeste.

- «Borderline» er den mest voldsomme boka jeg har skrevet, sier hun (se videoen til høyre).