DEBATT

Folk helt inn i regjeringen har bidratt til å piske opp stemningen mot Black Box

Kampanjen mot Ways of Seeing må få konsekvenser for dem som har deltatt i den.

VIL IKKE UNNSKYLDE: - Jeg kan knapt tenke meg en dårligere beskrivelse av den kunstneren i min generasjon som trolig har ristet hardest i maktapparatet, skriver artikkelforfatteren om Erna Solbergs uttalelser. - At Pia Roll er tobarnsmor og nylig ble enke er hensyn som statsministeren ikke tok.
VIL IKKE UNNSKYLDE: - Jeg kan knapt tenke meg en dårligere beskrivelse av den kunstneren i min generasjon som trolig har ristet hardest i maktapparatet, skriver artikkelforfatteren om Erna Solbergs uttalelser. - At Pia Roll er tobarnsmor og nylig ble enke er hensyn som statsministeren ikke tok. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Basert på sunn fornuft konkluderte flere med at det neppe kunne være andre enn Waras samboer som sto bak vandalismen og truslene allerede før jul. Jeg ble selv overbevist da jeg deltok som innleder på et seminar i januar der hun dukket opp og oppførte seg merkelig. En time etter seminarets slutt brant det i søppelkassa utenfor hjemmet hennes.

Jeg vet at flere tipset PST om den og flere andre episoder. Dette har politiet med andre ord visst i måneder. Uten å gjøre noe.

Samtidig har personer på den ekstreme høyresiden i og utenfor Frp kjørt kampanjer mot skuespillerne og regissørene bak stykket, Black Box og venstresiden i alminnelighet. Godt hjulpet av liberalere som lot seg forlede av Waras samboer og hennes støttespillere som har kommet med fantasifulle og løgnaktige påstander om stykkets innhold og aktører. Noen av dem opportunister som brukte anledningen til å promotere egne forfatterskap på kunstnernes bekostning. Andre bare naive.

Mange av dem som nå hevder at dette ikke er en politisk sak har egeninteresse av å unngå politikken i saken. For de har basert sin kritikk av stykket på Bertheussens skrullete Facebook-post som var starten på hele farsen. Det er knapt et ord i hennes beskrivelse av stykket som er sant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer