Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Folk i rullestol har mer tid til å tenke over livets store spørsmål

«Paradise»-Iselin gjør comeback ved bassengkanten.

(Dagbladet): - Jeg har hørt at dersom man vinner, blir man både rik og berømt, sier Per Fugelli (68), professor i sosialmedisin.

Han er én av de åtte som har takket ja til å delta i «Parasite Motel», et parodiprogram i regi av «Trygdekontoret».

Fugelli lar seg ikke skremme av at konkurrentene i parodiprogrammet er standup-komiker Shabana Rehman, Dagbladet-anmelder Inger Merete Hobbelstad, politisk redaktør i VG Elisabeth Skarsbø Moen, skribent Eivind Trædal, Hans Olav Lahlum, og NRK-profil Hans Olav Brenner.

Han lar seg heller ikke skremme av at tidligere «Paradise»-deltaker Iselin Michelsen (21) på et tidspunkt tar plass på fanget hans.

- En påkjenning - Det er en påkjenning for en blyg mann fra Stavanger som meg, sier Fugelli smilende til Dagbladet.

Professoren kjente hverken til realitykonseptet eller Michelsen da han takket ja til å medvirke i parodien, laget for NRK-programmet «Trygdekontoret».

- Det er spennende for en gammel mann som meg å dra ut på nye oppdagelsesreiser på denne måten. Det er ganske vilt. Som vi sier i Stavanger: «eg dride meg ud», humrer Fugelli.

- Tok dem på ordet «Trygdekontoret» viser første episode på NRK i kveld, og resten utover høsten.

«Trygdekontoret»-programleder Thomas Seltzer mener at det er på høy tid med en realityserie forbeholdt «kommentariatet og den norske åndseliten».

- Det har vært en del kritikk fra åndseliten og intellegensiaen i Norge på at realitydeltakere er så dumme. Vi har tatt dem på ordet og latt dem selv være med. Det åpner hett og heitere skal det bli, sier Seltzer.

- Noen spesielt heite scener i vente?

- Hans Olav Lahlum i en setting med lettkledde kommentatordamer - da suser det i sivet for å si're sånn, sier Seltzer.

Sexy med hjerneceller Komiker Shabana Rehman hadde aldri tenkt tanken om at hun skulle sprade rundt i Ørnulf Høyers basseng iført badedrakt med tv-team på slep for å parodiere «Paradise Hotel». Det til tross:

- Dette kan bli mitt store gjennombrudd - endelig skal jeg få vise hvem jeg er, ler Rehman.
 
Komikeren karakteriserer opplevelsen som «morsom og litt skummel».

PARASITTMOTELL: Elisabeth Skarsbø Moen (til venstre), Shabana Rehman, Inger Merete Hobbelstad, Eivind Trædal, Hans Olav Brenner, Per Fugelli, Iselin Michelsen og Hans Olav Lahlum er deltakerne i «Trygdekontoret» sin egen realityserie, «Parasite Motel».
Foto: Thea Steen / Dagbladet
PARASITTMOTELL: Elisabeth Skarsbø Moen (til venstre), Shabana Rehman, Inger Merete Hobbelstad, Eivind Trædal, Hans Olav Brenner, Per Fugelli, Iselin Michelsen og Hans Olav Lahlum er deltakerne i «Trygdekontoret» sin egen realityserie, «Parasite Motel». Foto: Thea Steen / Dagbladet Vis mer

- Jeg har aldri før vist meg offentlig i badedrakt. Det er et spennende og farlig miljø. Her er hjerneceller sexy. Det er ikke sixpacken som teller.

- Å parodiere et program som «Paradise Hotel» er bra. Jeg har ikke sett en eneste episode, og har ingen planer om det heller. Men nå er det jo slik at jeg har venner som har sett det, så jeg kjenner jo til det, innrømmer Hans Olav Lahlum. 

- Fordel med erfaring Den eneste av de åtte som kjenner til originalkonseptet, er tidligere deltaker i TV3-serien, Iselin Michelsen. 21-åringen mener at hennes realityerfaring kom godt med.

- Det er selvfølgelig en fordel. Jeg har jo vært i gamet lenge, sier Michelsen.

Hun tror imidlertid ikke at de «Parasite Motel»-deltakerne hadde klart seg særlig bra i originalkonseptet.

- I så fall måtte det vært Per Fugelli. Han kunne klart seg, smiler Michelsen.

PÅ FANGET:  Per Fugelli og Iselin Michelsen.  Foto: Thea Steen/ Dagbladet
PÅ FANGET: Per Fugelli og Iselin Michelsen. Foto: Thea Steen/ Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media