Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Folk kommer alltid til å se meg som Phoebe

Lisa Kudrow (51) gjør comeback etter ni år.

KJENNER PÅ PRESSET: «Friends»-stjerna Lisa Kudrow gjør comeback med «The Comeback» - ni år etter at serien ble tatt av lufta etter én sesong. Klart hun kjenner på presset. Foto: AP / NTB scanpix
KJENNER PÅ PRESSET: «Friends»-stjerna Lisa Kudrow gjør comeback med «The Comeback» - ni år etter at serien ble tatt av lufta etter én sesong. Klart hun kjenner på presset. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): 20 år etter premieren på én av tidenes mest populære situasjonskomedier, «Friends», og ni år etter forrige sesong av den mindre populære komiserien «The Comeback», gjør Lisa Kudrow (51) comeback med «The Comeback».

I den premiereklare HBO-serien, spiller Kudrow «en tidligere A-kjendis som forsøker å gjenopplive sin tidligere framtredende skuespillerkarriere ved hjelp av intet annet enn et kamerateam og en dose besluttsomhet».

- Greit for meg Kudrow har - i tillegg til å spille hovedrollen - både skapt og produsert serien.

Karakteren hun spiller heter Valerie Cherish, men «Friends»-stjerna er ikke i tvil om hvilken rolle folk flest assosierer henne med.

- Folk kommer alltid til å se meg som Phoebe, forhåpentligvis. Kanskje vil de si: «Åh, du ser ut som du kan være Phoebes mor». Det er greit for meg. Det var en fantastisk person å være i ti år, sier Kudrow til Expressens tv-blogg Spoiler Alert.

Skulle du mot formodning klø deg i hodet når Kudrow nå snakker om denne «Phoebe», er det altså Phoebe Buffay hun refererer til - den noe distré og veldig fargerike karakteren hun spiller i «Friends».

- Jeg elsker å spille Valeria også. Jeg er ikke ute etter en rolle som vil endre folks innstilling, for det er nytteløst, sier Kudrow.

Kjenner på presset Det var HBO som tok avgjørelsen om å droppe «The Comeback» etter én sesong i 2005. Ni år senere får Kudrow likevel en ny sjanse, og sesong to hadde premiere forrige helg.

I et intervju med Adweek, innrømmer 51-åringen glatt at hun kjenner på comeback-presset.

- Absolutt. Jeg kjenner fortsatt på presset. Vi skrev det, vi spilte det inn, vi er ferdige, men jeg kjenner fortsatt på det. Magefølelsen min, som jeg stoler på, sier meg at vi har gjort det vi skulle gjøre. Og jeg vet at jeg hadde fansen i bakhodet i så stor grad at folk som ikke kjenner til programmet, har litt å ta igjen, for jeg tror ikke at det vi gjorde var for de nye seerne, sier hun.

Etter glansdagene med «Friends», har Kudrow hatt et par film- og tv-roller, blant annet i filmen «P.S. I Love You». Hun er bosatt i Los Angeles, sammen med både mann og barn. Hun har også hatt noen små roller etter at tv-serien tok slutt, 

KJENT KARAKTER: Lisa Kudrow i rollen som Phoebe Buffay. Foto: NTB scanpix
KJENT KARAKTER: Lisa Kudrow i rollen som Phoebe Buffay. Foto: NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling