Årets album 2016

- Folk liker griseri. Man kan ikke bare gjøre det sexy

Jenny Hval tar for seg vampyrer og mensen på «Blood Bitch». Dagbladets musikkredaksjon mener det er årets beste norske album. 

GRISERI: - Du får et annet følelsesmessig register å spille på når du griser, sier Jenny Hval om bruk av effekter som maling og gelé under konsertene sine. Her på Øyafestivalen i fjor. Foto: Stian S. Møller / Gonzales Photo / NTB Scanpix
GRISERI: - Du får et annet følelsesmessig register å spille på når du griser, sier Jenny Hval om bruk av effekter som maling og gelé under konsertene sine. Her på Øyafestivalen i fjor. Foto: Stian S. Møller / Gonzales Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Det er generelt litt overraskende, og hyggelig også. Jeg blir ikke akkurat nedringt av massemedier, sier Hval om førsteplassen på Dagbladets kåring av årets beste norske album.

«Blood Bitch» kom ut 30. september, og fikk en solid femmer hos Dagbladets anmelder, som skrev at Hval utforsker koblingen mellom grøssermusikk, vampyrer og menstruasjonssykluser.

Selv opplevde Hval at albumet endret mening etter det amerikanske presidentvalget i november, der Donald Trump ble valgt som president.

- Jeg dro til USA samme dag som presidentvalget. Plata, besøket og turneen ble rammet inn av en helt forferdelig politisk hendelse. Det endret hva plata handlet om - alle tekstlinjer endret mening, sier Hval.

- Da jeg var i USA følte jeg at jeg hadde laget en plate som handler mye mer om det som skjer i verden enn jeg trodde.

Horror-inspirasjon

Utgangspunktet for plata var imidlertid ikke Trump eller presidentvalg, men blod og vampyrer - og en måned fri mellom to turneer.

- Jeg ville lage musikk som bare var vakker. Samtidig gjenopplivet jeg min voldsomme filminteresse, og så mye horrorfilmer fra midten av 70-tallet. Det er mye blod, vampyrer og andre typer «outcasts» i de filmene, forteller Hval.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer