- Folk liker meg når jeg spiller ond

Men han er ikke typecast-kongen.

ALLTID OND: Kevin Spacey var lei av mørke roller og flytta til London for å drive med teater. Likevel tok han jobben som Frank Underwood i «House of Cards».
ALLTID OND: Kevin Spacey var lei av mørke roller og flytta til London for å drive med teater. Likevel tok han jobben som Frank Underwood i «House of Cards». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): - Med mindre det er Martin Scorsese, og det er en veldig viktig rolle, så f--k off. Jeg spiller ikke broren til noen.

Joda, Kevin Spacey er en tydelig mann.- Jeg spiller ikke togkonduktøren. Jeg spiller ikke formannen i FCC, sier han til The Hollywood Reporter.

I Hollywood er det vanlig å «typecaste» skuespillere i større grad.

Det vil si at man spiller en rolle som er mer lik sin egen personlighet eller som passer til sitt fysiske utseende. Uttrykket kan også brukes om skuespillere som spiller den samme typen rolle gjentatte ganger.

Resultatet er at det ofte kan være lite stimulerende for skuespilleren.

- Det var absolutt lite appellerende for meg å ende opp med å gjøre en masse roller jeg ikke burde gjøre, å dukke opp i filmer der jeg gjorde det samme om og om igjen. Jeg led allerede av «Han spiller alltid de slemme.» «Han er alltid den mørke karakteren.» Folk elsker å sortere oss skuespillere i bokser, og jeg ville ikke bli plassert i en boks. Jeg bestemte meg for å tukle med det, sier Spacey om sin tidligere karriere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer