Folk og røvere

Landeveisrøverier, pudderparykker og teknomusikk. Spennende kombinasjoner i bare passe spennende film.

Will Plunkett og James Macleane er landeveisrøvere, en profesjon som egner seg ypperlig for romantiske og actionfylte kostymedramaer. At de er gentlemanstyver som helst unngår blodsutgytelse, gjør saken enda bedre. Deres motiv er både forståelig og sympatisk: De røver for å begynne et nytt og hederlig liv i mulighetenes land - Amerika.

Regidebutant Jake Scott bringer ikke sin familie i vanære, verken sin onkel Tony («True Romance») eller sin far Ridley («Alien», «Blade Runner» m.m.). I likhet med opphavet er han svært opptatt av det visuelle, kanskje for opptatt, noen groteske bilder kunne med fordel vært utelatt. Scott har valgt å gi hovedrolleinnehaverne et svært moderne språk, og deres atferd harmonerer også dårlig med brokade og pudderparykker fra 1700-tallets London.

Den største anakronismen er likevel musikken. I stedet for den klassiske filmmusikken er lydsporet spekket med tekno. Det skaper noen spennende kollisjoner, men gjør likevel ikke «Plunkett & Macleane» spennende nok. I siste runde heier vi bare sånn halvhjertet på heltene. Scotts debut får karakter «godkjent», ikke noe mer.