DEBATT

«Folk påpeker til stadighet at jeg ikke er blid nok eller at jeg ikke drikker nok»

Når partyekspressen kommer, velger jeg å stå igjen på perrongen.

PARTY:  Introvert og konfliktsky. Cecilie Ramona klarer ikke si nei til drinkene hun ikke vil ha. Så lusker hun seg ut.
PARTY: Introvert og konfliktsky. Cecilie Ramona klarer ikke si nei til drinkene hun ikke vil ha. Så lusker hun seg ut. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Er det noen fulle folk som danser med slipset rundt hodet her? Julebordsesongen er for lengst over oss, og det virker som alle har glemt at det går an å hygge seg også på nyåret. Det er nå det skjer. Det er nå alle skal elske å være på fest. Partytoget ruller i ekspressfart inn mot jula. Og nåde den som står igjen på perrongen.

Mitt navn er Cecilie Ramona, og jeg skulle ønske at jeg elska fest. For en fest det må være! Det er ikke det at jeg misliker folk. Jeg elsker folk. Problemet er at jeg blir usikker av det voldsomme forventningspresset om at alle må kose seg på samme tid og samme sted, og aller helst med en promille som står i taket.

Folk påpeker til stadighet at jeg ikke er blid nok eller at jeg ikke drikker nok. Hva er det som provoserer deg ved at jeg har et alvorlig fjes og ikke drikker meg full? Blir du sint av at jeg ikke ler like høyt som deg?

Jeg har et fjes som i hvilemodus kan oppfattes som avvisende - et medfødt surefjes (spesielt interesserte kan google «bitchy resting face» for mer informasjon). Folk er ikke redde for å si at jeg ser sur, sint og arrogant ut. Men jeg er egentlig ingen av delene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer