- Folk sperret opp øynene

Forbipasserende fikk seg en stor overraskelse i Oslo.

OVERRASKET: Flere måtte se to ganger da synet av dette møtte dem i Rådhusgata i Oslo denne uka. Foto: Dagbladet-tipser
OVERRASKET: Flere måtte se to ganger da synet av dette møtte dem i Rådhusgata i Oslo denne uka. Foto: Dagbladet-tipser Vis mer
Publisert

Et noe uvanlig syn møtte forbipasserende i Rådhusgata i Oslo denne uka.

Fasaden på et bygg var blitt omgjort til det som tilsynelatende liknet reklame for et sex-show.

På fasaden av bygget sto det blant annet «Sex Bar», «Topless Girls» og «smukke showgirls». Med store bokstaver sto det også: «VILDESTE SEXSHOW I BYEN» og «NON-STOP DAG OG NAT».

Dermed er det kanskje ikke spesielt rart at flere lurte på hva dette er.

Skal forestille København

Leder i filmselskapet Paradox Rettigheter, Stein B. Kvae, bekrefter at bakgrunnen for de noe uvanlige plakatene, skyldes et opptak til en ny norsk tv-serie.

- Bildene skal illustrere en scene fra København på 70-tallet, forteller Kvae til Dagbladet, og fortsetter:

- Det er utrolig moro at vi klarte å lage København på 70-tallet midt i Oslo istedenfor å reise noe sted, sier Kvae.

Stedet handlinga skal utspille seg er ved Istedgade i København. Selv om gata ser annerledes ut nå enn på 1970-tallet, så kan likevel besøkende i gatene møte på skilt med «Hot Sex», «toppløsdamer» og «pornofilm», som DinSide skrev om i 2016.

I gata finnes det, i likhet med tv-serien, en strippebar som heter Club 34. Det er heller ikke den eneste og i gata er det blant annet strippeklubber ved navn «Angels Club» og «Bada Bing», for å nevne noen.

- Istedgade har mange sex-sjapper fremdeles. Men det så annerledes ut på 70-tallet, forteller Kvae.

- Sperret opp øynene

Serien har nettopp begynt filmingen, og opptakene som foregikk i Rådhusgata er nå ferdige. Det gikk heller ikke upåaktet hen blant de som var i Rådhusgata denne dagen.

- Da jeg var der nede la jeg merke til at turister og folk sperret opp øynene. Det var mange mennesker der nede. Filmsettet trakk til seg mye oppmerksomhet, sier Kvae.

Kvae forteller videre at det er kjente norske skuespillere med i tv-serien, men de vil ikke røpe hvem det er. Han ønsker heller ikke å kommentere noe om handlingen i tv-serien.

KRITISERT: I 2020 slapp Netflix den erotiske dramafilmen «365 Days», som fikk mye oppmerksomhet for de ville sexscenene. Nå kommer tredje filmen i serien. Video: Rød Løper / Netflix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer