«Folk spør om den nye plata jeg kommer med. Eh, hæ?»

Ikke alle har fått med seg at Roger Waters har slutta i Pink Floyd. Det er bare 29 år siden...

LITEN PÅMINNELSE: Roger Waters presiserer at det er 29 år siden han hadde noe med Pink Floyd å gjøre. Her fra solokonserten på Fornebu i 2011. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
LITEN PÅMINNELSE: Roger Waters presiserer at det er 29 år siden han hadde noe med Pink Floyd å gjøre. Her fra solokonserten på Fornebu i 2011. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Det er nesten gått tre tiår siden siden bassist, vokalist og låtskriver Roger Waters (71) forlot Pink Floyd i et alt annet enn vennskapelig oppbrudd med vokalist og gitarist David Gilmour, trommeslager Nick Mason og den nå avdøde keyboardisten Richard Wright.

Men fortsatt tror mange at Waters er medlem av gruppa, som han bare meget sporadisk har opptrådd sammen med siden 1984. I forbindelse med Pink Floyds kommende album «The Endless River» har Waters blitt nødt til å presisere at han ikke har noe med skiva å gjøre.

Ikke rakettforskning «Folk spør Laurie, kona mi, om den nye plata jeg kommer med i november. Eh, hæ? Jeg har ikke noen plate på gang, så de er antakelig forvirret. Det er Nick Mason og David Gilmour som kommer med plate», skriver Waters i en oppdatering på Facebook.

«David og Nick utgjør gruppa Pink Floyd. Jeg, på min side, er ikke en del av Pink Floyd. Jeg forlot Pink Floyd i 1985, det er 29 år siden. Jeg hadde ingenting å gjøre med Pink Floyd-albumene 'Momentary Lapse of Reason' og 'The Division Bell', ei heller med Pink Floyd-turneene i 1987 og 1994, og jeg har ingenting å gjøre med 'The Endless River'. Puh! Dette er ikke akkurat rakettforskning, folkens», skriver bassisten.

Prøvde å stanse bandet Han forsøkte i sin tid å stanse de andre medlemmene av bandet å fortsette å bruke Pink Floyd-navnet etter at han selv ga seg i 1985, etter tjue suksessrike år med i dag kanoniserte progrockplater som «Dark Side of the Moon», «Wish You Were Here» og «The Wall».

Gilmour og Mason fikk imidlertid rettslig medhold i at de har like stort eierskap til navnet som ham.

Dermed var det, til Waters' ergrelse, duket for ytterligere en epoke i bandets historie.

De færreste trodde imidlertid at det skulle komme enda en plate, da kona til Gilmour tidligere i år røpet at de ville gi ut et nytt dobbeltalbum, 20 år etter den forrige. «The Endless River» kommer 7. november og omfatter blant annet materiale Wright spilte inn før han døde i 2008.

Engasjert Den svært samfunnsengasjerte eks-Pink Floyd-bassisten fortsetter sin Facebook-tekst med å henvise publikums oppmerksomhet mot situasjonen på Gaza-stripen når han først grep den.

Han kritiserer både Storbritannia, USA og EU for sin unnfallenhet overfor den sittende israelske statsadministrasjonen, og avslutter med ordene: «Å stå stille og se på er den største synden av alle».

 

DEN GANG DA: Pink Floyd på 70-tallet, fra venstre Richard Wright, Roger Waters, Nick Mason og David Gilmour.
DEN GANG DA: Pink Floyd på 70-tallet, fra venstre Richard Wright, Roger Waters, Nick Mason og David Gilmour. Vis mer