Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Hereditary»:

Folk stormet ut av kinosalen i panikk da skrekk-traileren kom på lerretet

«Dersom du noen gang vil sove igjen, skal du holde deg unna».

TRAILER: Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at «Hereditary» hadde premiere på Sundance. Vis mer

En gruppe kinogjengere fra Perth i Australia ante fred og ingen fare da de benket seg i salen for å se ««Petter Kanin», men store såvel som små fikk et aldri så lite sjokk da kinomaskinisten satte på den ene traileren.

I stedet for en barnevennlig film hadde vedkommende nemlig ved et uhell satt på en smakebit av den kommende skrekkfilmen «Hereditary» - en film som har fått anmelderne til å trekke fram de store superlativene når de skal beskrive gåsehuden den fremkaller.

Løp ut

The Independent skriver at flere av foreldrene i salen begynte å rope til maskinisten om at han måtte slå av traileren.

Andre dekket til barnas øyne og ører, mens enkelte løp ut med barna på slep.

De ansatte ved kinoen skjønte til slutt hva som hadde skjedd, og fikk satt en stopper for framvisningen.

Event Cinema, som eier den aktuelle kinoen, sier ifølge avisa at de nå undersøker hvordan denne feilen kunne skje. De har også gitt gratisbilletter til de berørte gjestene som plaster på såret.

Mørke krefter

I filmen spiller Toni Collette («Little Miss Sunshine», «About a Boy», «The Sixth Sense») og Gabriel Byrne («Vikings», «The Man in the Iron Mask», «The Usual Suspects») ekteparet Graham.

Under filmens tittel på IMDB kan man lese om handlingen: «Graham-familien begynner å gå i oppløsning etter at deres tilbaketrukne bestemor går bort. Selv etter at hun er borte, fortsetter hun å kaste en skygge over familien. Det gjelder spesielt hennes barnebarn Charlie, som hun alltid hadde en uvanlig fascinasjon for ...»

Men i sann skrekkstil er det noe som ikke er som det skal være, og familien tvinges til å utforske de mørke kreftene som er i ferd med å ta over livene deres.

«Petter Kanin» på sin side handler om en liten rebell av en kanin som forsøker å snike seg inn i grønnsakshagen til en bonde.

Premiere i juni

Reaksjonene etter den første visninga av «Hereditary» på Sundance-festivalen i vinter var heller ikke til å ta feil av.

Thrillist omtalte den som «den mest forstyrrende og skremmende skrekkfilmen på mange år», og presiserte at «skrikene i kinosalen var nesten like skremmende som det som skjedde på lerretet».

USA Todays anmelder skrev om «den mest sinnsyke skrekkfilmen på årevis», og la til at «dersom du noen gang vil sove igjen, skal du holde deg langt unna».

Filmen har premiere i Norge den 22. juni.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media