Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Folk strømmer til «Fucking Åmål»

Den svenske lavbudsjettfilmen «Fucking Åmål» ble sett av 41 033 mennesker i helgen. Det er nesten tre ganger så høye tall som for «Shakespeare in Love»s åpningshelg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I helgen hadde «Fucking Åmål» premiére i 27 norske byer. 41 033 mennesker benket seg foran lerret for å se filmen.

Storfilmene «Shakespeare in Love» ble sett av 16 000 mennesker de tre første dagene. «Den tynne røde linjen» hadde også høye tall, og ble sett av 17 909 den første helgen.

Filmen om de to tenåringsjentene Agnes og Elin trakk nesten tre ganger så mange mennesker inn i kinosalene landet rundt denne helgen.

- Dette er vår største åpning gjennom tidene, sier Frida Ohrvik, administrerende direktør i Sandrew Metronome Norge AS som distribuerer filmen.

I Sverige trakk 'Fucking Åmål' 22 097 mennesker i løpet av åpningshelgen i slutten av oktober. Den norske åpningshelgen er over 100 prosent sterkere enn den svenske. 'Fucking Åmål' er til nå sett av over 830 000 mennesker i hjemlandet.

SUKSESS: De to tenåringskentene Rebecca Liljeberg (18) og Alexandra Dahlstrôm spiller sjenerte Agnes og hEftige Elin.